Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai rar atâta lehamite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmi vine greu să-mi imaginez că pe altundeva în lume un meci al echipei reprezentative beneficiază de tot atât dezinteres cât meciul de ieri al Naţionalei noastre. Şi, în general, toate meciurile reprezentativei, de ani buni încoace. Nu are sens să căutăm explicaţii care ţin de psihologia maselor ori de sociologie. Chestia e mult mai puţin sofisticată: lumea nu vine fiindcă echipa joacă prost. Pardon, greşesc, echipa nu joacă nimic. Ceea ce la alţii înseamnă spectacol, goluri, luptă, dorinţă de afirmare sau de confirmare, la noi se regăseşte sub formă de lehamite fără frontiere. Jucătorii vin (atunci când se învrednicesc să vină!) cu un sictir în ei de crezi că au fost convocaţi cu pistolul la tâmplă, ori ca pedeapsă, vin de parcă organizatorul competiţiei nu e UEFA sau FIFA, ci DNA! Ei nu vin pentru ca prin vreo performanţă să-şi salte cota pe piaţa transferurilor, ci doar pentru a mai aduna la CV încă o selecţie, cu care oricum le creşte cota: cam cu vreo 2-3 euro!, că în milioane se socoteşte la cei care reuşesc calificări, nu la loseri de meserie, la maimuţe care ori freacă băncile de rezervă pe unde i-au cumpărat nişte fraieri, ori se dau şmecheri de-i goneşte orice antrenor care n-are nevoie de bagabonţi ci de fotbalişti. Fotbalistul român standard este cel mai adesea un inadaptabil care se trezeşte smuls din lumea lui alcătuit din manele, maşini benga şi curve de discotecă ori de televiziune şi aruncat într-o lume ostilă de la sine!, din moment ce are cu totul alte repere. Mai mult, el nu vorbeşte. Nu fiindcă n-ar vrea, ci fiindcă nici nu pricepe vreo limbă străină, nici nu vrea şi nici nu poate s-o înveţe, din moment ce propria-i limbă i-a rămas duşman pe veci... darămite una străină! El nu se exprimă, saracu’, nici pe teren, nici prin joc (că de aia e mai mereu trimis direct în tribună) şi nici când, ajuns în iarbă, nu poate împărtăşi bucuria colegilor când echipa înscrie. Aţi urmărit chestia asta? Toţi se pupă, iar românu’ e deja în propria-i jumătate de teren. Nu singur, că mai e şi portarul. La ce să meargă lumea pe stadion? Să-i vadă pe bosumflaţii şi apaticii lu’ Piţurcă? Şi pe Piţurcă în „treling”, când toţi antrenorii din lume sunt în costum?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai rar atâta lehamite.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Mai rar atâta lehamite3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei