Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

România Jună

Studenţi şi absolvenţi români din ţară şi din străinătate, reuniţi la Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circa o mie de studenţi din ţară şi din străinătate, dar şi absolvenţi sau tineri profesionişti români de pe toate continentele s-au adunat ieri, la Putna, pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna din 1871, o manifestare care a fost aducătoare de speranţă şi de bucurie. În 1871, tinerii, chemaţi de Eminescu, Slavici şi Xenopol, s-au adunat la Putna să primească binecuvântarea slăvitului Domnitor al Moldovei pentru „marea lor operă de ctitorire a conştiinţei de sine a neamului românesc”.

Ieri, tinerii studenţi s-au închinat la mormântul lui Ştefan cel Mare, au depus coroane de flori şi au participat la hramul Mănăstirii Putna. Manifestarea a fost organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate, împreună cu asociaţiile studenţeşti din România, sub patronajul Băncii Naţionale a României (BNR),şi a avut două componente, Forumul „România Jună” şi Pelerinajul la Mănăstirea Putna.

„<România Jună> este oportunitate unică pentru catinerii români din întreaga lume să capete o voce puternică şi mai ales unită pentru viitorul României. Scopul acestei acţiuni a fost lansarea unui punct de pornire pentru o unitate a tinerilor români pe viitor. Pe scurt, motto-ul nostru este <România Jună: Înainte, Împreună>”. Dorim să continuăm proiectele pe care le-am demarat, pe care le-am iscălit pe hârtie în aceste zile şi pe care le vrem îndeplinite”, ne-a spus Alexandru Cosmin Buteica, student la Rotterdam School of Management, Erasmus University, în prezent masterand General Management.

Printre tinerii care au fost ieri la Putna se aflau şi mulţi studenţi care fac parte din Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România, filialele din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Braşov, Târgovişte. Tinerii ne-au spus că pentru ei Putna înseamnă rugăciune, linişte, demnitate.

Unii dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, purtând steaguri tricolore în mâini, tinerii au dorit să arate că pot să solidarizeze în jurul aceloraşi valori şi obiective.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi şi absolvenţi români din ţară şi din străinătate, reuniţi la Putna.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Studenţi şi absolvenţi români din ţară şi din străinătate, reuniţi la Putna5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei