Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2011 - Anul XVI, nr. 182 (4780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Lungu vrea să cumpere automobile electrice pe banii elveţienilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene vrea ca Suceava să fie unul dintre cele patru oraşe din ţară care vor avea acces la fonduri de 37 de milioane de franci elveţieni, oferite prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene.

De aceea, primarul Ion Lungu va fi prezent luni la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde va purta discuţii ce vizează finanţările disponibile prin acest program de colaborare elveţiano –român.

“Sunt mai multe domenii în care putem depune proiecte. Suntem interesaţi în primul rând de reabilitarea termică a apartamentelor din zona centrală a Sucevei, acolo unde realizăm astăzi parcajele subterane. Îmi doresc acest lucru, dar trebuie văzut dacă programul permite şi reabilitarea clădirilor private sau doar a celor publice”, a declarat Ion Lungu.

O altă prioritate ar fi depunerea unui proiect de modernizare a iluminatului public, care să-l completeze pe cel actual, de modernizare a iluminatului stradal de-a lungul principalei artere de circulaţie a municipiului.

“Vrem un proiect care să cuprindă întreg oraşul, pentru că avem mari probleme cu sistemul de iluminat public, unde cablurile sunt deteriorate şi instalaţiile nu mai funcţionează”, a explicat Lungu.

A treia prioritate ar fi achiziţionarea unor maşini ecologice de transport public, care să funcţioneze pe bază de electricitate.

Municipalitatea sucevean este interesată nu doar de înnoirea parcului auto al instituţiei cu automobile electrice, ci şi de înlocuirea actualelor autobuze de transport în comun, care au deja un grad mare de uzură, cu autovehicule electrice, mai ecologice şi economice.

“În urma discuţiilor pe care le voi purta la Bucureşti vom vedea care sunt proiectele care au cele mai mari şanse de reuşită şi în funcţie de asta vom lua o decizie”, a mai spus Ion Lungu.

Termenul de depunere a proiectelor care pot fi puse în practică cu bani elveţieni este 30 septembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să cumpere automobile electrice pe banii elveţienilor.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Lungu vrea să cumpere automobile electrice pe banii elveţienilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei