Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2011 - Anul XVI, nr. 182 (4780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cancerul de piele se vindecă 99% prin folosirea tehnicii Mohs

Cancerul de piele, cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, cauzat de expunerea la soare, poate fi vindecat aproape în totalitate folosind tehnica Mohs, care poate eradica tumora conservând ţesutul sănătos, a declarat, marţi, medicul Mihaela Leventer.

Eliminarea celulelor afectate sub control microscopic se realizează sub anestezie locală într-o zi de operaţie, a precizat dr. Mihaela Leventer, directorul primului centru de chirurgie Mohs din România, mentor în programul internaţional de chirurgie dermatologică al ASDS.

Specialiştii Dermastyle, centru de diagnostic şi tratament al cancerului de piele, specializat în chirurgie micrografică Mohs din Europa de Est, spun că odată cu vara şi expunerea prelungită la radiaţiile solare, apare şi riscul de cancer de piele. Crema de protecţie solară poate să protejeze pielea de cel mai răspândit tip de cancer, numai dacă este aplicată permanent în timpului zilei.

Cancerul de piele este cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, iar carcinomul bazocelular afectează mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare, a mai spus Leventer.

Potrivit medicului, cele mai eficiente metode de prevenire a apariţiei cancerului de piele sunt reducerea timpului de expunere la soare, aplicarea cremelor de protecţie la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare, evitarea solarului, precum şi controlul periodic al pielii.

"Trebuie ţinut cont de faptul că acest tip de cancer afectează, de obicei, zone care sunt expuse la soare în mod frecvent, respectiv faţa, gâtul, spatele, pieptul şi umerii. Dacă este depistat în fază incipientă, rata de vindecare a carcinomului cutanat este de 99%, datorită tehnicii avansate Mohs, care poate eradica tumora conservând cu precizie ţesutul sănătos, totul sub anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie", a mai spus medicul.

Tehnica Mohs constă în îndepărtarea rând pe rând a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos. Metoda se diferenţiază de celelalte ale cancerului cutanat prin observarea ţesutului cu ajutorul microscopului, fapt care permite supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat.

"Cel mai mult beneficiază de această tehnică pacienţii cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe faţă (nas, pleoape, buze, urechi, etc). În aceste zone este foarte importantă păstrarea ţesutului sănătos şi îndepărtarea doar a celui bolnav. Cu o experienţă de peste şapte ani în domeniu, specialiştii rezolvă cazuri dificile, având numeroşi pacienţi vindecaţi", a mai spus medicul Mihaela Leventer, fondator Dermastyle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul de piele se vindecă 99% prin folosirea tehnicii Mohs.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cancerul de piele se vindecă 99% prin folosirea tehnicii Mohs5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei