Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2011 - Anul XVI, nr. 182 (4780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Flutur a inaugurat la Câmpulung noul sediu al APIA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat ieri la inaugurarea noului sediu al Centrului Local din Câmpulung Moldovenesc al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Investiţia se ridică la 180.000 de euro şi a constat în realizarea unui sediu complet nou şi dotarea acestuia cu echipamentul necesar desfăşurării activităţii de către angajaţii APIA. La inaugurarea investiţiei au fost prezenţi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, conducerea APIA Suceava, precum şi mai mulţi fermieri. Centru local APIA din Câmpulung Moldovenesc deserveşte 6.800 de beneficiari ai subvenţiilor din agricultură, din 11 localităţi.

Imediat după ce a ajuns la noul sediu, Gheorghe Flutur a apostrofat conducerea instituţiei deoarece nu există încă indicatoare care să arate drumul spre clădire. Flutur a spus că s-a plimbat câteva zeci de minute pe străzile din Câmpulung până să ajungă la sediul APIA din localitate. El a subliniat că nu un sediu luxos este singura soluţie pentru acordarea subvenţiilor, sugerându-le angajaţilor APIA din Câmpulung Moldovenesc să se deplaseze la sediile primăriilor şi la oameni pentru a le prezenta care sunt subvenţiile pe care le pot primi.

Flutur a arătat că anul acesta, prin APIA Suceava se derulează fonduri de aproximativ 40 de milioane de euro. Din această sumă, circa 7 milioane de euro reprezintă subvenţii care vor fi acordate în zona Câmpulung Moldovenesc. „Dacă vorbim de zona Câmpulung şi de centrul local APIA, discutăm despre aproximativ 30.000 de hectare de teren şi aproape 7.000 de beneficiari. Din acest motiv, v-aş ruga să vă faceţi până la capăt treaba. De asemenea, îndemnul meu pentru beneficiarii subvenţiilor este să folosească banii pe care îi primesc pentru agricultură, şi nu pentru nunţi sau cumetrii”, a declarat Flutur.

 

Fermierii din zona de munte pot primi subvenţii de 370 de euro/hectar

El a arătat că subvenţiile pe hectar de teren în zona de munte pot să ajungă la aproape 370 de euro, în situaţia în care fermierii respectă şi măsurile de Agromediu. „Anul acesta, diferenţele dintre zona de câmpie şi cea de munte au crescut. Asta, deoarece zona de munte este defavorizată. Ea trebuie ajutată într-un fel. Şi atunci există această compensaţie dată de Uniunea Europeană pentru acoperirea handicapurilor naturale. Din acest motiv subvenţiile în zona de munte pot să ajungă la sume frumoase pe care oamenii le pot primi. Această agenţie de la Câmpulung va rula fonduri de 6-7 milioane de euro, ceea ce înseamnă o responsabilitate enormă din partea angajaţilor. Şi eu le cer să fie atenţi, pentru a nu se ajunge în situaţia în care oamenii să fie nevoiţi să dea banii înapoi”.

În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene i-a sfătuit pe fermierii din zona de munte să se organizeze în asociaţii. El a făcut referire în special la crescătorii de animale, care ar trebui să se asocieze şi să aibă ca preocupare îmbunătăţirea raselor de animale. „Dacă tot primesc bani europeni pentru subvenţii, trebuie să investească direct în agricultură. Ca să vinzi produse de calitate, trebuie să ai animale de rasă, hrană bună şi fâneţe bine întreţinute”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

După inaugurarea sediului, Flutur a vizitat birourile APIA Câmpulung Moldovenesc şi a verificat modul în care lucrează angajaţii acestei instituţii. El le-a spus acestora ca în dialogul cu oamenii să lase deoparte limbajul tehnic şi să le explice clar cum pot să ia banii europeni din subvenţii.

Nu în ultimul rând, Flutur a declarat la Câmpulung că cele două agenţii de plăţi create în perioada în care a fost ministru al Agriculturii, APIA şi Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală, ar trebui să se unească, acest lucru putându-se întâmpla doar cu o nouă acreditare din partea Comisiei Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inaugurat la Câmpulung noul sediu al APIA.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Flutur a inaugurat la Câmpulung noul sediu al APIA2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare trimis de
( 4 aug 2011, 16:42:15
In foto 2 cel ce sta in pozitia,,sezi'' langa hai sa-i zicem,primar este un consilier -sub acoperire-cioban.Nu este strain de nici o afacere dubioasa derulata in zona Botusul Mare-Obcioara-Dadu-Lucina,deal ca si ceilalti de la primar la presedinte.
Daca-l intalniti pe munte,este bine sa va abtineti de la intrebari incomode[despre care scriam ieri]Avand tangenta si cu o fabrica de lapte,evitati sa intrebati pana in ce judete este plimbat acest lapte,intru potrocire.
ZONA DEFAVORIZATA C-LUNG,A FOST INCA DIN ANII 90,O ZONA FAVORIZATA A POTLOGARIILOR despre care s-a mai scris si in presa.
Avem ,,N'' sedii dar primaria este chiriasa.
Intretinem pe banii nostri tot felul de activisti-pensionari[Vila Stadion,lansari de carte pe bani publici,etc]si mai platim penalitati uriase in cazul in care......sau pierderi 10% la apa inca un surplus la plata.
Farurile calauzitoare de la asociatii au inca succes la manipulari,e bine ca mai exista creduli,care platesc si nu intreaba nimic.
Spre exemplu,iscoadele primariei umblau pe la usi in noimbrie2010 sa stringa bani de la populatie,in vederea instalarii coloanei de gaz pe casa scarii,cu promisiuni si juraminte, ca cel mult in 2luni,coloana va fi instalata.nici in ziua de azi nu s-au montat coloanele in afara de cele tip,,momeala''de pe scara presedintelui sau a delegatilor de baza,la alegerile asociatiei.Platiti drragi tovarasi ,,pretini''si info-vecini.Probabil din cauza excedentului de i n f o,va mai tepuieste si Domnul.
2.   La Socola cu dementii trimis de
( 4 aug 2011, 17:42:17
Ceausescu a avut pacatele lui si le-a platit. Acest bombalau cu talanca cand urmeaza pe lista ? Chiar nu-i poate spune nimeni, asa, de la obraz, ca-i penibil ? Vreau sa deschid un centru de formare mancatori la rahat din troaca vopsita in portocaliu, bineanteles, cu fonduri europene, dar nu sunt sigur daca domnul sef al fermei PD-Latrailor, Flutur Cap de Bou Mort poate sa-mi onoreze invitatia de a-mi taia .....bracinariul de la izmene si sa ma pupe-n panglica. Ce parere aveti, onoreaza invitatia? Pentru publicitate ce nu face omul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei