Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2011 - Anul XVI, nr. 182 (4780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: M-a surprins Cseke, este uşor să demisionezi, nu putem lua bani de la investiţii

Joi, 4 August 2011 (18:46:59)

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a afirmat că i-a transmis lui Cseke Attila, înainte de rectificare, că Sănătatea va primi doar 300 milioane lei din cauza resurselor limitate şi că nu este normal ca problemele din sănătate să fie rezolvate "luând bani de la investiţii şi dând la arierate".

"M-a surprins demisia lui, pentru că nu este normal ca problemele din sănătate să fie rezolvate luând bani de la investiţii şi dând la arierate. Mulţi miniştri sunt supăraţi, este uşor să-ţi dai demisia, toţi miniştrii solicită bani şi primesc atât câţi sunt", a afirmat Ialomiţianu.

El a susţinut că i-a comunicat lui Cseke, încă de anul trecut, că "trebuie pusă ordine în sistem" pentru ca ministrul Sănătăţii să beneficieze de susţinerea lui.

Ialomiţianu a adăugat că vineri s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cât şi cu preşedintele CNAS, stabilindu-se în urma întâlnirii ca pentru sănătate să fie alocate 300 milioane lei.

Ministrul Finanţelor a precizat că decizia privind rectificarea bugetului a aparţinut Guvernului.

Ialomiţianu a spus că Cseke nu şi-a anunţat în Guvern intenţia de a demisiona, exprimându-şi doar nemulţumirea cu privire la fondurile insuficiente primite de Ministerul Sănătăţii.

"Aproape toţi miniştrii au cerut fonduri mai mari. (...) Niciun ministru n-a primit sumele solicitate", a mai spus Ialomiţianu, care a caracterizat Ministerul Sănătăţii drept unul "greu".

Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţia de ministru, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Premierul Emil Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke Attila, spunându-i că va primi mai mulţi bani în luna octombrie, când Guvernul va opera o nouă rectificare, dar Cseke a reclamat inclusiv un tratament discriminatoriu în comparaţie cu CNAS, condusă de PDL.

Cseke Attila declara, în 13 iulie, că bugetul Sănătăţii are nevoie la rectificarea bugetară de patru miliarde de lei, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totală.

În ciuda poziţiei acestuia, la rectificarea bugetară au fost alocaţi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin Ministerul Sănătăţii, doar 341 milioane de lei, pentru plata arieratelor, precum şi 1,7 miliarde de lei credite de angajament pettnru medicamente compensate şi gratuite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: M-a surprins Cseke, este uşor să demisionezi, nu putem lua bani de la investiţii.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: M-a surprins Cseke, este uşor să demisionezi, nu putem lua bani de la investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei