Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

27 de firme sucevene vor primi câte 25.000 de euro pentru informatizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Suceava că ministerul pe care îl conduce va finaliza semnarea contractelor pentru proiectele europene care au fost depuse. Vreme a precizat că din punctul său de vedere 2012 va fi anul absorbţiei fondurilor europene. El a subliniat că îşi doreşte ca anul acesta să semneze toate contractele pentru proiectele aprobate, astfel încât contractarea sumelor să se facă în proporţie de 100%.

Făcând referire la judeţul Suceava, Valerian Vreme a spus că 27 de întreprinderi mici şi mijlocii vor primi câte 25.000 de euro pentru proiectele depuse. „Din Suceava sunt 27 de proiecte care vor primi bani atât pentru dotarea cu calculatoare, soft de bază dar şi acces la internet timp de trei ani. Din punctul meu de vedere este un program care a mers în sprijinul mediului de afaceri. Pe lângă cei 25.000 de euro firmele vor trebui să contribuie cu 10% din valoarea proiectului”, a spus Vreme.

 

Spitalele din Gura Humorului şi Câmpulung pot primi bani pentru informatizare

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, deputatul PD-L Dan Gabriel Gospodaru a declarat că două primării din colegiul său au depus proiecte pentru informatizarea spitalelor. Gospodaru a precizat că aceste proiecte au fost depuse spre finanţare de Primăriile Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc. La rândul său, ministrul Comunicaţiilor a explicat că pentru informatizarea spitalelor din întreaga ţară este disponibilă suma de 15 milioane de euro. El a arătat că din această sumă se pot acorda finanţări pentru achiziţionarea unor hard-uri şi soft-uri de specialitate, precum şi pentru instruirea personalului.

Vicepreşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Daniel Cadariu a dat vina pe fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu pentru procentul redus de absorbţie a fondurilor europene. Cadariu a spus că România ar fi stat mai bine la atragerea fondurilor europene, dacă în perioada 2007 – 2008 proiectele ar fi fost pregătite mai bine pentru a putea să primească finanţare. El a subliniat că din acest punct de vedere anii 2007 şi 2008 au fost irosiţi. „Dacă aceşti ani nu ar fi fost irosiţi, probabil că nu mai exista acest decalaj între România şi celelalte ţări cu privire la absorbţia fondurilor europene”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de firme sucevene vor primi câte 25.000 de euro pentru informatizare.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
27 de firme sucevene vor primi câte 25.000 de euro pentru informatizare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei