Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căliţi-vă!

Sucevenii, condamnaţi la duşuri reci o lună de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De astăzi începe o lună de coşmar pentru zeci de mii de suceveni, care, atunci când vor ajunge acasă, după o zi de muncă sau după o simplă plimbare prin oraş, transpiraţi şi plini de praf, nu vor avea altă variantă decât să facă duşuri reci, pentru că apa caldă o vor mai simţi abia din septembrie.

La fel ca în fiecare an, în mijlocul verii, societatea de termoficare a Sucevei îşi întrerupe activitatea, intrând în revizie tehnică, timp în care sucevenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire sunt nevoiţi să îndure lipsa apei calde.

Anul acesta, timp de o lună, locatarii celor 25.000 de apartamente cărora Termica le furnizează căldură şi apă caldă, vor fi nevoiţi să se lipsească de un element necesar pentru confortul oricărei familii într-o perioadă în care temperaturile ridicate impun duşuri frecvente.

În vreme ce la robinete va curge doar apă rece toată luna august, sucevenii vor trebui să găsească soluţii practice pentru a suplini lipsa apei calde. Încălzirea apei în oale, pe aragaz, rămâne cea mai eficientă metodă care nu implică cheltuieli suplimentare mari, în vreme ce încălzirea apei la soare, în recipiente de culori închise, e cea mai ieftină metodă, dar necesită mai mult spaţiu.

O altă metodă, comodă şi eficientă, e cea de montare a boilerelor electrice, fie de tip instant, care necesită o reţea bună de electricitate în locuinţă, fie un boiler de tip clasic, cu rezervor având capacităţi cuprinse între 30 – 150 de litri, în funcţie de necesităţile fiecărei familii.

Această variantă implică însă o serie de cheltuieli, precum costul de achiziţie a boilerului, între 200 – 700 de lei, costul de montaj, precum şi consumul de energie electrică necesară încălzirii apei.

În cele 31 de zile în care sucevenii racordaţi la Termica nu vor avea apă caldă la robinete, pe lângă verificările şi reparaţiile planificate la sistemul de producere a agentului termic, în oraş vor mai fi făcute şi alte lucrări, la reţelele de transport şi distribuţie a căldurii şi apei calde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, condamnaţi la duşuri reci o lună de zile.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sucevenii, condamnaţi la duşuri reci o lună de zile5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bine ! trimis de
( 1 aug 2011, 11:55:39
o adeverata binefacere acest sistem centralizat ! cred ca populatia apreciaza calitatea serviciilor ! succes si tineti-o tot asa !
2.   Comentariu trimis de
( 1 aug 2011, 12:38:25
de ce mama naibii platim in continuare pierderile lor de pe retea daca fac aceste "revizii"?prin revizii eu inteleg verificari si reparatii......oricum multe frigidere pline la capetele patrate care ne conduc si la cei care fac "reviziile"
3.   Comentariu trimis de
( 1 aug 2011, 17:21:57
nu le mai platiti.....de ce sa platiti pierderile lor.... de ce lungu nu accepta debransarea de la caldura ............................................ ca 110000 mii de suceveni care nu sunt prosti dar inca nu stiu se pot debransa sa nu mai plateasca toate aceste cheltuieli...nu va lasati inselati de un .....retardatttttt............................ care revizii........ puneti centrala si salut cu centralizarea ....C.E.T.................... oare in occident sant 300.000.000 de milioane de prosti care au centrala si a venit lungu .... un amarat sa va spuna ca ,,RATA IMPUNGE.... hai sa o lasam balta lungule sucevenii sant destepti si in curand o sa-ti puna pielea pe bat ai grija.........................
4.   SPERANTA trimis de
( 1 aug 2011, 20:21:44
Campulungenii de 15 ani sunt condamnati la dusuri reci.Ptr multi necajiti boilerele electrice au devenit ornamente sau sunt folosite in cazuri extreme sau speciale.
Ornamente sunt si noua centrala si punctele termice ,noroc ca nu se vad si km intregi de cunducta nerentabila ,,inhumata''.Facem dusuri virtuale sa nu ne pierdem indemanarea la procedura,unii sa nu uite ariile din opere pe care le canta.
Peste alti 15 ani[care vor apuca]vom astepta cu emotie inaltatorul moment al sosirii apei calde in apartamente.Pana atunci asteptam ca organele statului sa-si faca datoria.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei