Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La Rio, cu brio

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un voiaj în Brazilia poate să nu însemne nimic pentru Mutu, dar pentru unul precum Costeşin este ocazia vieţii. S-a lipit de cine trebuia şi de-acum va fi omul lui Piţi până hăt, la nişte preliminarii atât de îndepărtate încât nici n-are rost să te gândeşti la ele. Până la europenele din 2016 se poate plictisi chiar Piţurcă, nu trebuie să aştepte neapărat să-l demită Mircea Sandu, ba chiar până atunci se poate plictisi Naşu însuşi de şefie. Importantă este clauza-pavăză, nimic altceva nu contează. Ce va fi, bucuroşi le-or duce toate.

Aşadar, din nou Olanda pentru Piţi. Este masa oranj la care antrenorul-jucător s-a simţit bine. A avut noroc de cărţi bune chiar şi când a pierdut. Dar asta nu-şi va reproşa niciodată. Din punctul lui de vedere, făcuse remize cu campioana mondială şi cu vicecampioana. Un amănunt: cu aceleaşi titluri se prezentau Italia şi Franţa şi la următorul turneu final, în Africa de Sud. Dacă ar fi gândit ca noi, adversarii lor nu le-ar fi expediat fără pic de respect pe ultimele locuri din grupă. Pe amândouă! Adevărul pe care nu-l va accepta niciodată Piţi este că în 2008 i-am prins pe italieni şi francezi la începutul unor perioade mizerabile, iar pe olandezi cu o atitudine binevoitoare, mai că nu ne-au spus: colega, faceţi ceva să câştigaţi meciul, nu aşteptaţi să-l pierdem noi. Şi cu toate astea, nu ne-am calificat...

Să revenim. De data asta, Piţi nu va juca pe banii lui cu Olanda. I-a dat Naşu jetoane, dacă iese, bine. Şi cu Ungaria a mai jucat. Şi atunci a fost inspirat şi a mers pe mâna cui trebuia. A unuia Hagi. Te pomeneşti că de data asta îl va reactiva pe Chivu. Pe sistemul Păunescu, va încerca să-l sensibilizeze poetesa Vrânceanu Firea Pandele. Dacă nu pe el, măcar pe Adelina. Pe urmă, ar mai fi Turcia. Hai să fim serioşi, ăstora Piţi le-a dat gol cu ceafa, ce dacă nu s-a pus?!

Haz de necaz vom mai face, totuşi nu ne putem opri să înghiţim în sec când ne uităm la grupa E: Norvegia, Slovenia, Elveţia, Albania, Cipru, Islanda. Păi vezi, Piţi, dacă l-ai trimis pe Costeşin la Rio? Ăsta n-are acelaşi bulan la împărţirea cărţilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rio, cu brio.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Rio, cu brio5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei