Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Incredibil

Un fost luptător din Local Kombat a atacat oameni pe stradă, iar pe unul aproape l-a omorât în bătaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de groază, miercuri seară, pe strada Cetăţii din comuna Şcheia, când fostul luptător din galele de Local Kombat, suceveanul Maximilian Croitoru (41 de ani), zis Max, a înnebunit de-a dreptul şi, dezbrăcat complet, a ieşit în faţa porţii vilei sale şi a început să atace oameni şi maşini.

„Se afla într-o stare de surescitare extremă, era incoerent în vorbire şi în gesturi, nu mai recunoştea pe nimeni”, explică poliţia.

Două dintre victimele luptătorului au ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, iar una dintre ele se află în stare gravă, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Reacţia extrem de violentă a lui Max Croitoru, unul dintre „pionierii” galelor Local Kombat din România, fost campion de Mauy Thai în Irlanda, i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut.

„Nu bea, nu fuma şi nu am auzit să fi făcut scandal vreodată. Era un tip respectuos, prieten cu toată lumea... nici acum nu pot să cred ce s-a întâmplat”, povesteşte o cunoştinţă bună de-a fostului sportiv. 

    

Stătea lungit, gol puşcă, în faţa vilei sale, cu porţile larg deschise

Era în jurul orei 21:45 când agenţii poliţiei comunale Şcheia au fost anunţaţi despre scandalul de pe strada Cetăţii.

Nu cu mult timp în urmă, un bărbat care locuieşte câteva case mai încolo de vila fostului luptător a trecut cu maşina prin zonă şi l-a văzut pe Max, gol puşcă, întins în faţa casei, cu porţile larg deschise.

Croitoru locuia împreună cu prietena sa, însă, din ce am reuşit să aflăm în cursul zilei de ieri, iubita sportivului a plecat din casa acestuia cu câteva zile în urmă.

Nu a mai trecut mult şi a început coşmarul.

Luptătorul şi-a ieşit din minţi şi a început să atace oameni şi maşinile care-i treceau prin faţa casei.

 

„Am auzit de vreo trei ori <Ajutor, ajutor>!”

Omul de afaceri Gheorghe Pavel, în vârstă de 49 de ani, locuieşte pe aceeaşi stradă, la trei, patru case distanţă de vila lui Max Croitoru.

Miercuri seară, tocmai ieşise cu maşina din curte, când luptătorul i-a ieşit în faţă, l-a scos din autoturism şi l-a bătut cu sălbăticie.

„Am auzit de vreo trei ori <Ajutor, ajutor!> şi am ieşit cu băiatul la poartă. Ce s-a întâmplat, cum l-a tras din maşină, l-a lovit... au ieşit doi copii de la el din curte (n.r. - din curtea lui Gheorghe Pavel), alergând şi strigând după lume: <Ajutor, tata moare>”, povesteşte un alt vecin, Ion Lucaci.

 

Victima, în stare gravă, transportată cu avionul la Spitalul Universitar Bucureşti

A doua victimă a fostului luptător de Local Kombat a fost Nicolae Grădinaru, în vârstă de 59 de ani, care venise în vizită la rude de-ale sale care locuiesc pe strada Cetăţii.

„Striga că l-a omorât pe Pavel şi vrea să mai omoare pe cineva. M-a lovit, m-a pus jos şi m-a călcat cu picioarele pe gât. M-am lovit la cap şi mi-am pierdut cunoştinţa...”, mărturisea, ieri, Nicolae Grădinaru. Bărbatul mai are o altă variantă pentru nebunia luptătorului: „o fi consumat droguri?!”.

Cele două victime au fost preluate de ambulanţe şi duse de urgenţă la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Grădinaru a fost internat pe secţia ORL, cu leziuni cranio-faciale, iar celălalt bărbat a ajuns în comă direct la Reanimare.

Potrivit medicilor, starea lui Gheorghe Pavel este destul de gravă, iar ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, a fost preluat de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi dus cu un avion de dimensiuni mici-ambulanţă la Spitalul Universitar din Bucureşti.

 

„Doamne fereşte, boala nu alege!”

Maximilian Croitoru a fost imobilizat de echipajul de poliţie trimis la faţa locului, cu ajutorul Grupei de Intervenţie a Jandarmeriei. 

Potrivit martorilor, Max pomenea de diavol şi spunea cuvinte într-o limbă străină, cel mai probabil polonă, fostul sportiv fiind de origine poloneză.

Printre amicii fostului campion de la Local Kombat circula ieri un zvon cum că, miercuri seară, ar fi dat foc şi unei sume importante de bani, aproximativ 10.000 de euro.

Croitoru a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, de unde, escortat de mascaţii poliţiei, a fost internat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni.

Maximilian Croitoru era un tip foarte liniştit, ne-a mărturisit un vecin care-l cunoştea destul de bine: „Mergea în fiecare zi la sală, nu făcea scandaluri, era politicos, dădea de mâncare la toţi căţeii de pe stradă... Doamne fereşte, boala nu alege!”

Psihiatrii suceveni au concluzionat ieri că Maximilian Croitoru are debut de schizofrenie, hotărându-se transferarea sa la Spitalul de Psihiatrie Socola –Iaşi.

 

„S-au trezit cu individul gol puşcă care le-a trântit o piatră în parbriz”

Potrivit poliţiei, miercuri seară, Maximilian Croitoru a distrus şi două autoturisme, spărgându-le parbrizele, iar la una dintre maşini şi geamurile laterale din partea stângă spate.

Ieri, pe strada Cetăţii, am dat şi de alte persoane ale căror maşini fuseseră avariate şi care urmau să facă plângere la poliţie.

„Copiii au plecat cu maşina pe care o conducea un văr de-al lor la gară la Burdujeni, pentru a ajunge la Cluj, să se înscrie la facultate. S-au trezit cu individul gol puşcă care le-a trântit o piatră în parbriz”, povesteşte Gheorghe Cerneleac, care tocmai se îndrepta spre Postul de Poliţie din Şcheia, pentru a depune reclamaţie. 

„În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând ca, în funcţie de examinările medico-legale ale celor două victime şi de pretenţiile proprietarilor celor două autoturisme distruse, să se stabilească încadrarea juridică a faptei”, a declarat comisarul-şef Cristian Papuc.

 

Campion în Irlanda

Maximilian Croitoru a fost printre primii luptători din circuitul Local Kombat, participând chiar de la a doua ediţie a galelor organizate de promotorul Eduard Irimia.

În octombrie 2010, Max mătura în ring cu un sportiv din Serbia, Boban Stoianovic, pe care l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia.

La acea vreme, Maximilian Croitoru şi „pitbull-ul” Ionuţ Atodiresei erau mândria judeţului la competiţiile Local Kombat.

Max a practicat boxul thailandez, mai exact stilul Muay Thai, timp de patru ani în Irlanda, unde a ieşit şi campion al acestei ţări, luptând sub culorile clubului Bridgestone din Dublin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost luptător din Local Kombat a atacat oameni pe stradă, iar pe unul aproape l-a omorât în bătaie.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 17 voturi
Un fost luptător din Local Kombat a atacat oameni pe stradă, iar pe unul aproape l-a omorât în bătaie4.2517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 iul 2011, 11:36:43
Nu comentez chestii care tin de acest om pentru ca nu-l cunosc personal. Dar din moment ce prietenii il stiau om linistit o singura concluzie se poate trage: luptatorii chiar daca inving in ring, mai tarziu toate loviturile isi arata urmarile. De la Alzheimer pana la diferite forme de dementa. In fond, nici Muhamad Alli nu a fost de piatra.
2.   Asta-i viata... trimis de
(22 iul 2011, 11:41:18
Credeti ca atatea lovituri la cap care l-ea primit o cariera intreaga acum nu au uramari asupra starii de sanatate???? Daca se dovedeste ca totul e din cauza unei boli pshice nu-l poate condamna nimeni, dar daca sunt alte motive atunci sa-si traga consecintele!
2.1  RE: Asta-i viata... trimis de
(22 iul 2011, 20:33:54
Cum adica... daca vine un psihopat si te omoara pentru ca nu mai are discernamant, nu poate fi condamnat ???
Sa-l duca la Socola si sa-l tina acolo daca e nebun.
3.   Cheia e in alta parte... trimis de
(22 iul 2011, 12:14:21
Desigur,ca in sporturile de contact,numeroasele lovituri in cap primite de-a lungul anilor nu pot fi niste "binecuvantari"pentru starea de sanatate, viitoare, ale acestor sportivi,dar nici nu pot fi un criteriu ca ele vor aduce...dereglari mintale tuturor celor in cauza.Cele mai frecvente afectiuni in timp ale creierului se vor concretiza in diferite forme de Parkinson,Alzheimer sau alte forme mai mici sau mai grave de paralizii...Ar insemna ca toti cei care au facut box,k1,MMN,etc,in timp, sa devina...nebuni,dar nici nu poate fi vorba de asa ceva!Probabil, ca plecarea prietenei lui (motivul il cunoaste doar ea,presupun) a declansat aceasta stare de debusolare totala,si dupa cum se vede,de inceput de schizofrenie!Este doar o ipoteza demna de luat in seama dar,oricum,cheia acestei situatii nedorite si foarte triste se afla,in mare masura, in mana prietenii lui!Vom vedea foarte curand daca am sau nu dreptate...
4.   Incredibil trimis de
(22 iul 2011, 12:45:55
nu se poate asa ceva.asta e,suntem oameni si suntem limitati din toate pdv.Sanatate !
5.   Pacat, mare pacat trimis de
(22 iul 2011, 14:06:47
Cum se intampla ca oameni nevinovati trebuie sa plateasca pentru pacatele altora? Daca prin zona trecea pelerinul Flutur si cu gasca lui de maimutoi, precis se intampla o minune, placuta. Fratilor, chiar nu stiti pe cine sa altoiti?

6.   Brr trimis de
(22 iul 2011, 16:43:54
Doamne-fereste! Atat de politicos si la locul lui era, si in ciuda (sau mai bine spus-datorita-) cunostintelor de arte martiale, era atat de calm. Cine si-ar fi putut imagina?
Multa sanatate si lui, si celor care au avut ghinionul sa-i iasa in fata!
7.   Cu fata ce aveti ma rog? trimis de
(22 iul 2011, 21:44:42
Da bine bre! Era de treaba, a innebunit din cauza bolii. Dar cu fata ce aveti? De bine n-a plecat... Aparentele inseala uneori, nu mai slaviti oamenii pt ceea ce se vede cu okiul liber. S-ar putea k pe plan personal sa fi fost exact opusul. 41 ani, divortat si sta de cativa ani in concubinaj. Varza!
8.   A pus.o original. trimis de
(22 iul 2011, 23:55:23
tipa plecase din cauza lui!! cu cateva zile i.a dat foc la haine..si a plecat. dupa incident a depus plangere impotriva lui! Pavel se afla la bucuresti si in momentul de fata este mai bine.
9.   Sunteti niste mancatori de rahat toti trimis de
(23 iul 2011, 00:13:34
sunteti niste mancatori de rahat toti astia care ati comentat aici fara sa stiti ce s-a intamplat, omul a fost parasit de prietena sa cu care era de f mult timp si a inebunit si nu e primul care a patit asta, a fost mai slab de inger, si-a pus sperante in ea si aceasta la facut ca si toate curvele din ziua de azi care se numesc femei! nu va doresc la nici unul sa treceti prin ce a trecut el, ii doresc tot binele din lume si lui si celui din spital.
9.1  RE: Sunteti niste mancatori de rahat toti trimis de
(23 iul 2011, 01:57:15
Hai jet. Mi se rupe de relatia lui si de faptul ca l-a parasit prietena cu care era de f mult timp. Prietenele parasesc prietenii peste tot in lume... Omu are niste probleme de ordin patologic.
10.   POPSV trimis de
(23 iul 2011, 00:51:11
te rog eu ..mergi si fa un control. tipu i.a dat foc la haine cateva zile inainte tipei.
nu comenta degeaba. il cunosc pe max si daca vrei iti dau si nr lui. tipu era chiar ok. dar o luase razna..Iar ceva timp in urma a mai facut combinatii de genu.. iar acu 10 ani a batut niste chinezi. cu o zi inainte de incident a fost la ipotesti si a mai facut scandal.iar fratele lui max a sunat la politie si a reclamat ce face..iar politia i.a zis ca nu are ce.i face.!!! mancator de  ☭  esti tu. te rog fa un control si nu comenta aiurea. Cunosc totul mai bine decat tine.
11.   Bizonul cu mintea de gaina se intoarce... trimis de
(23 iul 2011, 01:15:13
... intamplarea relatata in articol e o varianta a tributului platit de un cetatean onest...libertatii de a trai intr-o societate de consum.
Sa fiu explicit , acum la noi totul se vinde/se cumpara sau se estimeaza in bani ...pana si pumnii incasati de teasta bizonului nefericit caruia neuronui i-a sucombat. Lamentari ieftine cu chestii sentimentale de inima albastra generate de purtatoare de sutiene si chiloti cu snursubtire sunt judecati juvenile de oameni cu cosuri pe obraza ca sa nu roseasca la prostie. Fiecare sa plateasca pentru ceea ce face , dar si omul onest sa fie protejat. Am mai spus-o ... sa invatam sa ne pazim de tot de este nociv in jurul nostru pentru ca asemenea vremuri au venit..
... Maine un macelar de la un IRIC dezafectat o sa inceapa sa faca disectii pe cetatenii care au oshii caprui .. ce ne facem ...ne luam ochelari de soare sau creeo o opinie...???

zic si io asa...
12.   Ochi pt ochi trimis de
(23 iul 2011, 14:28:12
I as smulge carnea cu patentu de pe El. I as scoate okii cu briceagul si l as da la pittbuli sa l manance pe nenorocitu asta care era plin de Draci ! Satana intra in oamnii lui .Si asta era omul lui Satana!
13.   Se vb in necunostinta de cauza... trimis de
(23 iul 2011, 16:51:54
Dak omul e intr-adevar bolnav de schizofrenie nu e vina nimanui. Studiati pe google si retrageti-va acuzatiile. Doamne fereste pe toata lumea!...
14.   Din cauza fetitei.... trimis de
(23 iul 2011, 19:12:24
il cunosc nu bine, ci exagerat de bine.dar fetita asta intr-adevar l-a distrus.max mai gresea si el cum fac, de altfel multi barbati,dar fatuca asta l-a terminat.mi-e mila de el, desi , lumea stie, ca nu prea ar trebui, dar nu pot.chiar ma doare.trebuia sa-i fie alaturi, daca tot a luptat atat sa il aiba!!!!!!!spun din foarte multa cunostinta de cauza!!!sa il ajute domnul!!!
15.   Pentru "O VECHE PRIETENA" trimis de
(24 iul 2011, 19:21:28
Mintile stralucite discuta idei.Mintile luminate discuta evenimente.Mintile "scurte" discuta oamenii!" - Eleanor Roosevelt. Cam atat pot sa spun....Nu consider ca subiectul acestui articol este viata personala a luptatorului si a prietenei sale. Se relateaza doar o situatie regretabila, posibila a ni se intampla fiecaruia dintre noi, la un moment dat.Din pacate nu suntem nici in masura si nici autorizati sa emitem cugetari de valoare despre viata celor doi, despre vina unuia sau a celuilat ...si, mai mult, realitate verificata, adevarul este mereu undeva la mijloc. Cum nici unul dintre noi nu suntem detinatorul adevarului absolut, iar informatiile obtinute cu multi, multi ani in urma, nu cred ca ne autorizeaza sa devenim "judecatori". Apropo, prietena veche, de unde stii ca prietena lui nu a facut nimic? Te bazezi tot pe informatiile din 2003 sau 2009? Si daca tot ai simtit ca nu e bine in 2009, de ce n-ai facut ceva sa il ajuti? Sau nu ti-a acceptat ajutorul? Sau poate nu ti-a suportat prezenta si sprijinul? Stau si ma intreb... acest comentariu se contituie intr-o refulare a frustrarilor acumulate de o femeie refuzata?Sunt f multe intrebari...la fel de multe ca si cele legate de intamplarea nefericita din viata celor trei oameni implicati in acesta situatie regretabila?! In rest toate bune si sa speram ca totul va fi bine pentru toata lumea ....
16.   Bravo Giani! trimis de
(24 iul 2011, 21:34:22
Bravo Giani! Ai pus punctul pe "i". Oricum, in aceste momente, ar trebui sa ne unim si sa ne rugam la Dumnezeu sa-i dea sanatate lui Max si intelepciune prietenei lui sa nu bage in seama rautatile "apropiatilor"!
17.   Hai ca-i buna trimis de
(25 iul 2011, 17:55:37
ce treaba avea prietena lui daca s-au despartit s-au despartit , nu degeaba s-au despartit nu sunt primiii care au terminat o relatie
daca ar face asa toate cuplurile care se desparte ce ar fi in lumea asta oare ,fata a plecat pe drumu ei si el pe al lui nu are nici o vina fata la cele intamplate .
18.   Comentariu trimis de
( 5 aug 2011, 23:02:50
Acum am auzit si eu. Tare ma mir de cele intamplate, ca il cunosc de om foarte calculat. Sper sa-si revina si sa-i fie bine... Lupta pana la moarte Max!
19.   Normal.. trimis de
( 6 aug 2011, 15:24:08
e normal acu ia dat drumu sa mai omoare vreo trei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei