Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Medicamente vor exista în farmacii, dar la preţuri corecte

Vineri, 22 Iulie 2011 (15:35:13)

Guvernul şi-a stabilit ca obiectiv să împiedice producerea în continuare de arierate în sistemul de sănătate, iar medicamente vor exista în farmacii, dar la preţuri corecte şi asigurate prin proceduri transparente, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Suntem în discuţii directe şi pragmatice cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi vom lua decizii în ceea ce priveşte preţul la medicamente, precum şi pentru achiziţii", a spus Boc, la postul public de radio.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, încetarea plăţii arieratelor la medicamente, afirmând că "nu trebuie plătit niciun leu" până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente, şi în spitale, şi cele distribuite prin farmacii.

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că arieratele la medicamentele din spitale şi farmacii sunt de 17 milioane de lei, precizând că taxa clawback şi preţul de referinţă la gratuităţile de pe lista C2 vor reglementa consumul de medicamente.

Punerea în practică a declaraţiilor lui Traian Băsescu privind sistarea plăţilor pentru arieratele la medicamente ar duce la un blocaj în furnizarea de medicamente, la falimente şi intrări în insolvenţă în acest sector, a declarat, pentru "Gândul", Viorel Vasile, directorul executiv al ADIM.

"Din păcate, dacă se transpun în practică declaraţiile preşedintelui, şi probabil că aşa va fi, o să apară un blocaj în furnizarea de medicamente şi mai mult decât sigur vom avea falimente şi intrări în insolvenţă pe piaţa medicamentelor", a spus Viorel Vasile, directorul executiv al Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM).

Potrivit "Gândul", reprezentanţii distribuitorilor şi importatorilor de medicamente susţin că în prezent statul le este dator cu circa 420 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane de euro reprezintă arierate la reţetele compensate şi gratuite şi 100 de milioane de euro reprezintă datoriile rezultate în urma programelor naţionale, cum sunt cele de dializă, oncologie sau de diabet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Medicamente vor exista în farmacii, dar la preţuri corecte.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Medicamente vor exista în farmacii, dar la preţuri corecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei