Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ca într-o familie

Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie”, casă pentru fraţii risipiţi prin centrele de plasament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi va deveni, din luna septembrie, casă pentru zeci de fraţi risipiţi prin centrele de plasament sucevene şi pe la asistenţi maternali profesionişti.

După ce consilierii judeţeni suceveni au aprobat încheierea unei convenţii de parteneriat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, al cărei preşedinte este stareţul Mănăstirii Bogdana, arhimandrit Iustin – Dragomir Ioan, 105 copii, 75 din centre de plasament şi 30 aflaţi în plasament la asistenţi maternali, vor fi transferaţi la aşezământul social de la Rădăuţi. Aşezământul social „Sf. Ierarhi Leontie şi Teodosie” cuprinde 18 case care au fost construite în baza unui acord încheiat în anul 2008 între Consiliul Judeţean Suceava şi Mănăstirea Bogdana.

 

Reunire de fraţi

„Noutatea în cazul acestui parteneriat este aceea că Protecţia Copilului Suceava doar monitorizează activitatea ce va avea loc în Aşezământul Social <Sf. Ierarh Leontie>, de restul serviciilor ocupându-se Fundaţia <Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie>. 75 de copii, 43 de băieţi şi 32 de fete, mulţi dintre ei fraţi, aflaţi în centre de plasament sau case de tip familial, precum <Speranţa>, <Colţ Alb> Suceava, <Pluto> Vicovu de Jos, <Universul copiilor> Rădăuţi, <Servicii Alternative>, <Laurenţia Ulici> Gura Humorului, <Mihail şi Gavril> Solca, <Servicii Alternative> Fălticeni, Centrul social Ostra, Asociaţia Filantropică <Lumină Lină> vor fi transferaţi la Aşezământul Social <Sf. Ierarh Leontie>”, ne-a spus directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu.

Printre criteriile pe baza cărora s-a făcut selecţia copiilor care vor avea o nouă casă la Rădăuţi s-a numărat şi acela ca fraţii aflaţi în centre de plasament diferite sau la asistenţi maternali aflaţi în localităţi diferite să fie reuniţi şi să crească sub acelaşi acoperiş. Minorii aflaţi în grija statului, dar care provin din zone limitrofe Rădăuţiului, au avut, de asemenea, prioritate.

 

Casele de tip familial închise, destinaţii incerte

După transferul copiilor din sistemul de protecţie al statului urmează să fie închise trei case de tip familial, respectiv casa „Pluto” din Vicovu de Jos, casa „Ana” din Solca şi casa de tip familial din Mănăstirea Humorului.

„Încă nu ştim exact care va fi destinaţia acestor locaţii. Pot fi transformate în destinaţii de vacanţă, unde copiii din sistemul de protecţie pot merge în tabără sau pot avea alte destinaţii, în funcţie de cerinţele de moment. Personalul care a lucrat în aceste centre poate opta pentru un transfer la Fundaţia <Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie>. Salarizarea acestor persoane, în principal referenţi de educaţie, se va face conform standardelor aplicate în sistemul naţional de protecţie a copilului”, a mai spus Florin Tărnăuceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie”, casă pentru fraţii risipiţi prin centrele de plasament.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aşezământul Social „Sf. Ierarh Leontie”, casă pentru fraţii risipiţi prin centrele de plasament5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei