Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni a avut loc miercuri cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

Pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, peste 250 de copii, din şase judeţe, respectiv Suceava, Iaşi, Cluj, Vaslui, Neamţ, Botoşani, au înfruntat vântul puternic şi s-au întrecut la cele patru secţiuni ale festivalului: Datini şi obiceiuri, Ansambluri folclorice, Jocuri din folclorul copiilor, Jocuri populare.

După parada portului care a avut loc pe Aleea Pietonală, festivalul a fost deschis de Fanfara “Stejărelul” a Palatului Copiilor Botoşani.

A urmat invitatul special al festivalului, Ansamblul Folcloric “Ciobănaşul” al Clubului Copiilor şi Elevilor Rădăuţi, formaţie care a câştigat în anul 2010 Marele Premiu.

Pe scenă au mai urcat Ansamblul Folcloric “Flori de cireş” din Hodora, judeţul Iaşi, Ansamblul Folcloric “Dumbrava Minunată” al clubului Copiilor Fălticeni, copiii din Ciumârna, cu jocuri specifice copilăriei, Ansamblul Folcloric “Hudeşteanca”, din Hudeşti – Botoşani, Formaţia de dansuri populare a Clubului Copiilor Fălticeni, Formaţia de dansuri populare mixte a Şcolii “Al. I Cuza” Fălticeni, Ansamblul Folcloric “Noiţele” din Bogdăneşti, Formaţia de dansuri populare a Şcolii Nr. 8 Dorohoi, Ansamblul Folcloric “Datina” al Societăţii Culturale “Ştefan cel Mare” din Baia, Ansamblul Folcloric “Plăieşii” al Clubului Copiilor Târgu Neamţ, Ansamblul Folcloric “Mugurelul” din Bârlad,  Ansamblul Folcloric “Cununiţa” al Şcolii “Avram Iancu” din Turda – Cluj şi Ansamblul Folcloric “Poieniţa” al Şcolii din Poiana, comuna Vorona, judeţul Botoşani.

După mai bine de patru ore de vizionare a evoluţiilor scenice ale concurenţilor, juriul a acordat  Marele Premiu Ansamblului Folcloric “Cununiţa” al Şcolii “Avram Iancu” din Turda – Cluj, pentru profesionalismul cu care membrii acestei formaţii au prezentat un program de cântece şi dansuri din Ardeal.

Festivalul „Şezătoarea copiilor” de la Fălticeni a devenit naţional anul trecut datorită formaţiilor din alte judeţe prezente la ediţiile anterioare.

La finalul manifestării, directorul festivalului, învăţătorul Gheorghe Popa, a ţinut să mulţumească participanţilor prezenţi la Festivalul Naţional „Şezătoarea copiilor”, pentru calitatea spectacolelor prezentate şi pentru profesionalismul instructorilor.

„Cu gândul că Festivalul Naţional <Şezătoarea copiilor> de la Fălticeni va dăinui în timp, ne exprimăm speranţa că se vor găsi resursele necesare în a susţine aceste manifestări artistice ale copiilor, pentru ca aceste valori spirituale ale neamului nostru să nu se piardă”, ne-a declarat înv. Gheorghe Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravoooo!!! trimis de
(22 iul 2011, 17:44:40
Toata stima si consideratia pentru aceste persoane care inca se mai ocupa de promovarea folclorului in randul copiilor, intr-o perioada in care tot felul de kitsch-uri de import ne invadeaza existenta. Felicitari si la cat mai multe editii ale festivalului!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei