Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De nevoie

Primăriile şi asociaţiile de proprietari vor deveni agenţi de vânzare a asigurărilor obligatorii ale locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care nu şi-au încheiat poliţe obligatorii sau facultative de asigurare a locuinţelor vor putea să le încheie la asociaţiile de proprietari din care fac parte, atunci când merg să îşi achite întreţinerea lunară, sau chiar la primărie, când au nevoie de un act sau vin să plătească o taxă.

În judeţul Suceava, doar 4,5% din locuinţe au fost asigurate de proprietari, în ciuda termenului limită impus iniţial, de 15 iulie, dată după care primăriile ar fi trebuit să amendeze persoanele care nu şi-au asigurat locuinţele.

Între timp, un nou termen limită pentru încheierea asigurărilor obligatorii a fost dat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) – 5 august 2011.

Ca să grăbească încheierea poliţelor de asigurare obligatorie, CSA a luat decizia ca PAID, compania care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, să se implice direct în vânzarea poliţelor prin încheierea unor protocoale de colaborare cu primăriile sau asociaţiile de proprietari.

Astfel, asociaţiile de proprietari şi primăriile vor deveni agenţi de vânzare a poliţelor de asigurare obligatorie pentru cele 13 societăţi de asigurări membre ale PAID. Cu toate acestea, nici primăriile, nici asociaţiile de proprietari nu sunt obligate să devină brokeri de asigurări, ci pot lua această decizie pentru a beneficia de comisioanele oferite de firmele de asigurări, care vor reprezenta un venit suplimentar la buget.

„Măsura luată de Consiliul CSA este menită să contribuie la creşterea mai rapidă a numărului de locuinţe asigurate împotriva riscurilor de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, având în vedere faptul că expunerea României la calamităţile naturale este foarte ridicată”, se arată într-un anunţ al CSA.

Proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurările obligatorii pot fi sancţionaţi, valoarea amenzilor fiind între 100 şi 500 de lei. Amenzile se aplică de către primari sau de către persoanele împuternicite în acest sens.

Prima de asigurare este de 20 de euro pentru locuinţele de tip A, respectiv construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Suma asigurată pentru aceste locuinţe este de 20.000 euro. Pentru locuinţele de tip B, construcţii cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi /sau chimic, prima de asigurare este de 10 euro, suma asigurată fiind de 10.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile şi asociaţiile de proprietari vor deveni agenţi de vânzare a asigurărilor obligatorii ale locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăriile şi asociaţiile de proprietari vor deveni agenţi de vânzare a asigurărilor obligatorii ale locuinţelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei