Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Şcheia

Şase zile fără apă potabilă, din cauza unei conducte măcinate de uzură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din locuitorii comunei Şcheia au rămas fără apă potabilă zile în şir, după ce o avarie de proporţii s-a produs la conducta ce alimentează şi societatea Rulmentul.

Dacă la unii abonaţi ai ACET lipsa apei potabile a fost resimţită două-trei zile, în schimb, la alţii, apa nu mai curge la robinete de şase zile.

Mai exact, e vorba de locuitorii de pe o străduţă, care nu mai au apă potabilă începând din seara zilei de 6 iulie.

“Cât timp va trece până ne vom bucura şi noi de <luxul> de a avea apă potabilă în casă, deoarece ne-am săturat să trăim ca în Evul Mediu?”, se întreabă unul dintre locuitorii din zona afectată, care a reclamat zilnic situaţia la ACET, fără să vadă rezolvarea problemei.

Pe de altă parte, reprezentanţii ACET spun că s-au făcut eforturi mari pentru reconectarea unui număr cât mai mare de consumatori, în ciuda problemelor tehnice întâlnite şi că, de azi, apa ar trebui să ajungă la robinetele tuturor celor afectaţi de avarie.

“Avaria a apărut la o conductă veche, de diametru mare, care alimentează zona dinspre Rulmentul. Deşi echipele noastre au intervenit rapid pentru remedierea avariei, s-a constatat că degeaba repară într-o parte, că se strică mai încolo, din cauza uzurii avansate. Drept urmare, a trebuit găsită o altă soluţie pentru rezolvarea problemei”, a explicat dispecerul de serviciu al ACET, Radu Orobeţ.

Mai exact, echipele ACET au constatat că nu au cum să repare toate avariile care apar la vechea conductă, pentru că deasupra ei s-au construit case.

“Nu puteam remedia conducta decât dacă ni se dădea liberă trecere prin curţile oamenilor. Terenul fostului Aerodrom Şcheia, pe care trece conducta, a fost revendicat de oameni, li s-a retrocedat, iar acum sunt construite case pe deasupra conductei. În aceste condiţii, cea mai bună soluţie identificată este cea de montare a unei noi conducte care să preia sarcinile celei uzate. De vineri au început lucrările de montare a noii conducte şi sperăm ca de miercuri(n.r. azi) să funcţionăm în totalitate pe noua conductă. Între timp, la mulţi dintre consumatorii racordaţi la conducta veche a fost reluată furnizarea apei potabile, etapizat, dar a mai rămas o porţiune care alimentează vreo zece case, unde reparaţiile nu au fost posibile”, a declarat directorul tehnic al ACET, Mircea Onofreiciuc.

Lucrările de montare a unei noi conducte erau aproape finalizate ieri, încât chinul familiilor care stau de şase zile fără apă curentă s-ar putea încheia de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase zile fără apă potabilă, din cauza unei conducte măcinate de uzură.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şase zile fără apă potabilă, din cauza unei conducte măcinate de uzură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minunea numita Romania trimis de
(13 iul 2011, 17:09:24
as avea o intrebare?aceasta minunata apa pe conducta este potabila???nicaieri in u.e apa nu e potabila ,ci menajera.la o cantina restaurant e interzisa folosirea farfuriilor din pvc,plastic,cauciucate[doar de unica folosinta],dar apa din aceste conducte e potabila.
1.1  RE: Minunea numita Romania trimis de
(13 iul 2011, 23:29:55
Nu stiu de unde din UE ti-ai luat tu informatia dar în Belgia apa de la robinet e potabila, ba chiar se încurajeaza consumul ei în locul apei îmbuteliate (chestie de economie si protejarea mediului înconjurator). Dati si voi la lopata la negru 3 luni în UE si va-ntoarceti mari cunoscatori....
1.2  RE: Minunea numita Romania trimis de
(14 iul 2011, 08:31:45
NEPRICEPUTU-le tot nepriceput ai ramas. Renunta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei