Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La rece, despre Bute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voi face o paralelă cu tenisul. Ordine alfabetică: Djokovic, Federer, Nadal. La fel: Bute, Froch, Ward. Djokovic – cel mai bun pe hard (să convenim!), Federer – cel mai bun pe iarbă, Nadal – cel mai bun pe zgură. Bute – cel mai bun IBF, Froch – cel mai bun WBC, Ward – cel mai bun WBA. Ca o paranteză, pentru Bute ar trebui să ne imaginăm o combinaţie între Nadal şi Federer, pentru stânga lui devastatoare, respectiv pentru tehnica încântătoare. Ei bine, este ca şi cum tenismanii n-ar accepta înfruntarea cu rivalii decât pe teren propice. Se înscriu la turnee unde ştiu că sunt favoriţi, adună puncte în clasamentul ATP etc. Tot aşa şi ăştia de practică nobila artă. Abia după preludii intense ajung să lupte pentru unificarea centurilor. Ceea ce i se reproşează acum lui Bute – lupta cu adversari mai slab clasaţi – li se întâmplă şi celorlalţi. Următoarea afirmaţie ar trebui scrisă cu majuscule: aşa merg lucrurile! Punct.

Şi acum să luăm în ordine unele chestiuni vehiculate în ultimele zile... Vai, ce slab a fost Mendy! A fost, dar în comparaţie cu Bute. Pe site-ul boxrec.com se ţine un fel de clasament pe puncte, în funcţie de rezultatele obţinute. La supermijlocie, Bute e primul, Mendy al 17-lea. Ward şi Froch completează podiumul. Desigur, clasamentul poate fi înşelător. Ca şi la tenis, te poţi prezenta doar la turnee de Grand Slam, cum făceau surorile Williams, le arăţi cine e şeful, dar pe locul 1 e o furnicuţă care adună puncte inclusiv din turnee mici. Aşa a adunat puncte şi Mendy, plus că avea şi o vârstă. Repet, aşa merg lucrurile.

Viitoarea confruntare a lui Bute cu Pavlik (dacă americanul câştigă un meci intermediar). Presa noastră preia părerea unui nene (desigur expert, dar unul american!), cum că Bute n-are şanse în faţa lui Pavlik. Hai să fim serioşi! Chiar dacă Pavlik e mai tânăr ca Bute, vine după un an de pauză în care numai viaţă sportivă n-a dus, plus că el a făcut senzaţie la o categorie inferioară de greutate. Este poreclit laudativ The Ghost, dar de data asta ar putea fi cu adevărat fantoma fostului luptător.

Unificarea centurilor. Nu ştiu dacă Bute are noroc sau este rodul strategiei de temporizare a echipei sale. Fapt este că Ward şi Froch se vor bate anul acesta pentru unificarea centurilor pe care le deţin, astfel încât Bute nu va mai trebui să-i bată pe amândoi pentru a le avea pe toate trei, ci doar pe învingător! Şi haideţi să nu mai luăm literă de lege ce se scrie pe site-urile de limbă engleză despre cei doi, e normal să aibă presă bună, unul e american, altul britanic.

Bute e catalogat ca fricos de un nene care l-a provocat şi nu a primit satisfacţie. Nu suntem în filmele cu Bruce Lee! Respectivul nu vrea decât să-şi facă reclamă, el activează la o categorie superioară, iar un boxer care este pe val, ca Bute, nu are de ce să schimbe categoria atât timp cât n-a câştigat tot ce se poate la categoria sa. Dacă va ajunge să deţină toate cele trei centuri, ceea ce îi dorim cu toţii, atunci da, îşi poate pune problema să încerce marea lovitură şi la semigrea.

Gata cu boxul până la toamnă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La rece, despre Bute.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
La rece, despre Bute4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei