Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Am lecturat cu vădită uimire editorialul dv. din 10 iunie, în care conturaţi cu bisturiul imaginea unui expert guvernamental care ori aplică amenzi nemeritate, ori “cere lucruri” celor controlaţi.

Afirmaţiile dv. depăşesc orice limită jurnalistică, dar nu mai surprind pe nimeni. Aşa cum mă acuzaţi în mod direct “că pretind servicii”, faptă ce va face, fără îndoială, obiectul unei acţiuni în justiţie, la fel v-aş putea acuza că unul dintre cei amendaţi v-a omenit pentru a-l răzbuna.

Dincolo de patima dv. nejustificată sunt două aspecte esenţiale de observat. Primul e acela că orice firmă care este sancţionată contravenţional poate contesta în instanţă orice proces verbal şi poate demonstra că respectă legea în toate privinţele. În al doilea rând, atunci când eşti trimis să controlezi o unitate în care turişti sau localnici speră să găsească condiţii de cazare de o anumită calitate şi servicii pe măsură, devii la fel de vinovat ca şi cel care se joacă de-a turismul dacă nu respecţi legea. Amenzile pe care le-am aplicat n-au avut în vedere lipsa unui covoraş din baie sau a veiozei de pe noptieră, ci disfuncţiuni serioase care sunt sancţionate de lege.

Deosebit de asta, toţi cei amendaţi au fost anterior avertizaţi să-şi remedieze problemele, li s-a acordat un termen, dar de mai bine de 6 luni n-au luat nicio măsură.

Dealtfel, amendatul “în stânga şi-n dreapta” înseamnă 2 (două) amenzi. Toate celelalte firme verificate au primit fie avertismente, fie li s-au întocmit procese verbale de constatare a deficienţelor şi termen de rezolvare a acestora.

În ce priveşte zădărnicirea efortului d-nului Gheorghe Flutur de a promova turismul în Bucovina, consider că n-aţi înţeles prea bine mesajul.

Este vorba de promovarea turismului la standarde civilizate, scopul urmărit fiind acela de a ne onora oaspeţii şi de a le oferi servicii pe măsura aşteptărilor lor fireşti, întemeiate atât pe numărul stelelor de pe uşa locaţiei cât şi pe bunul simţ tradiţional în Bucovina. Pe care dv. nu-l aveţi.

 

Data: 10.06.2011

Costel Ignătescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 1841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Drept la replică3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Esti pe mosia lu mata? trimis de
(11 iun 2011, 13:58:12
""Primul e acela că orice firmă care este sancţionată contravenţional poate contesta în instanţă orice proces verbal şi poate demonstra că respectă legea în toate privinţele". Asa gandesc toti nenorocitii de bugetari cu drept de a da amenda. Ii doare in ☭ ca iti toaca nervii aiurea chiar daca nu au dreptate. El scrie amenda ca boul, tu iti pierzi tineretile si sanatatea prin sali de judecata, castigi procesele si partea cea mai dureroasa e ca nesimtitul care a dat amenda nu pateste nimic! Nemernicul poate sa vina a doua zi dupa ce ai castigat procesul sa-ti mai dea o amenda, doar asa ca sa nu-ti iesi din mana. Normal ar fi sa plateasca cand gresesc frecvent dar asa, fara nici o parghie impotriva lor, sunt Dumnezei pe pamant. Lui ii ia 15 minute sa-ti scrie o amenda aiurea, tie iti ia 6 luni sa umbli prin tribunale sa scapi de ea. Si cand il vezi ce relaxat mai scrie drepturi le replica iti vine sa-i dai un pumn in bot sa-i mai treaca relaxarea.
1.1  RE: Esti pe mosia lu mata? trimis de
(11 iun 2011, 14:04:00
P.S. N-am nici o treaba cu nenea asta, nu-s implicat in turism dar am avut o amenda pusa am-boulea si stiu ce inseamna contestarea amenzii. Chiar daca am castigat, tot mi-a lasat un gust amar pentru ca cel care a gresit nu a platit in nici un fel.
2.   Just trimis de
(12 iun 2011, 09:54:13
Sunt de acord cu comentariile de mai sus.Acesti inspectorasi te amendeaza in cele mai multe cazuri pentru nimic folosindu-se de o legislatie tampita.
3.   Deh trimis de
(12 iun 2011, 23:40:40
mai, fecioras, pi cine prostesti tu, cu dreptul la replica.Toti (in proportie de 98%, adica toti) din orice organism de control sunt corupti, bre!Are dreptate, bre, Acid Sulfuric!Pi voi cine va strange de b.o.a.s.e.Nimeni!Coruptia piramidala (vezi , bre, ca stiu geometrie) functioneaza bine, si daca ai luat spaga s-o dai mai departe, minus partea ta, te poti apara de belele.Asa ca ar trebui ca amenda data di matale si pierduta in instanta s-o platesti tu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei