Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol

Jder turbat, omorât după ce a atacat doi soţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un jder turbat a intrat în casa unei familii din comuna Dorna Arini, atacându-l pe proprietar şi pe soţia acestuia. S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1,00, bărbatul reuşind să omoare în cele din urmă animalul. 

Ieri dimineaţă, el l-a anunţat pe medicul veterinar din localitate, care a trimis leşul la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, unde probele de laborator au confirmat în scurt timp prezenţa rabiei. În paralel, bărbatul care a intrat în contact cu jderul a fost supus vaccinării antirabice, luându-se toate măsurile pentru ca virusul să nu se răspândească.

Este al doilea caz din acest an când un jder turbat atacă oameni. În luna mai, un jder a intrat în curtea unei familii din satul Teşna, comuna Poiana Stampei, muşcând două persoane. De asemenea, la începutul lui iunie, o vulpe turbată care dăduse târcoale o săptămână unei locuinţe din Dorna Arini a fost împuşcată de un vânător, chiar în spatele unei gospodării.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare, doctorul Petrea Dulgheru, a avertizat că animalele sălbatice care au un comportament ciudat, apropiindu-se de oameni, ori cele care sunt foarte agresive sunt turbate în 99% din cazuri, condiţii în care trebuie anunţat imediat medicul veterinar.

“În focarele de rabie se efectuează dezinfecţii şi se supun unor observaţii zilnice toate animalele din exploataţie. De asemenea, se vor efectua vaccinări de completare la toate carnivorele domestice care nu au fost vaccinate în campania din anul 2010”, a declarat Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jder turbat, omorât după ce a atacat doi soţi.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Jder turbat, omorât după ce a atacat doi soţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei