Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Şantier

Parcările subterane din centrul Sucevei vor fi finalizate în 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Parcările subterane din centrul Sucevei încep să prindă contur, groapa pentru prima parcare subterană, cu o adâncime de aproape 8 metri, fiind aproape finalizată.

“Adâncimea maximă la care se sapă este cea care se vede acum, plus încă 30 de cm pentru un strat de siguranţă. După asta se va trece la turnarea parcării propriu-zise. Cu toate micile întârzieri provocate de descărcările arheologice, anul acesta vor fi turnaţi pereţii, partea de jos şi tavanul, urmând ca anul viitor să fie făcute lucrările de amenajare a zonei pietonale. Aceleaşi lucrări vor fi făcute în paralel şi la parcajul nr. 2. Amenajarea parcărilor subterane se va încheia la finele anului 2012, cel târziu în prima parte a anului 2013, dar partea cea mai anevoioasă, care produce cel mai mult disconfort şi praf, se va încheia spre finele acestui an”, a declarat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, care se ocupă îndeaproape de această lucrare.

Valoarea lucrărilor de amenajare a două parcări subterane, cu o capacitate de 162 de locuri, precum şi a celor de modernizare a zonei centrale se ridică la aproximativ 14 milioane de euro, banii fiind asiguraţi prin Programul Operaţional Regional. Alţi 1,5 milioane de euro au fost utilizaţi pentru consolidarea terenului, prin introducerea a aproape 1.000 de piloţi la o adâncime de 14 metri.

 

Cum se va circula prin centrul Sucevei

Modernizarea zonei centrale, pe lângă amenajarea spaţiilor pietonale şi a spaţiilor verzi, implică şi modificări majore ale infrastructurii rutiere.

“E vorba de trei sensuri giratorii, unul în zona McDonald’s, unul în spatele Casei de Cultură şi altul lângă Bancpost. De asemenea, se face devierea străzii Vasile Bumbac spre capătul Casei de Cultură, pe sub blocurile adiacente.

Pe strada Nicolae Bălcescu se va institui sens unic, între McDonald’s şi Bancpost. Constructorul ne-a solicitat să instituim sens unic încă din timpul realizării parcării subterane, dar deocamdată nu este nevoie”, a precizat viceprimarul Sucevei.

Practic, pe strada Nicolae Bălcescu, pe porţiunea menţionată, se va circula dinspre bulevardul Ana Ipătescu spre Casa de Cultură pe un singur sens, în vreme ce pe partea dreaptă a străzii va fi permisă parcarea autovehiculelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcările subterane din centrul Sucevei vor fi finalizate în 2012.
 Vizualizări articol: 2870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Parcările subterane din centrul Sucevei vor fi finalizate în 20122.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vin algerile.. trimis de
(11 iun 2011, 11:43:40
da asa super..sa avem cu ce ne lauda..ca doar trebe sa fim votati...apropo si daca vine sfarsitul lumii in 2012?:))) macar sa avem timp sa parcam odata masina:))
1.1  RE: Vin algerile.. trimis de
(12 iun 2011, 18:43:26
Asa sunt unii "Gica Contra". Daca nu faci, de ce nu faci. Daca faci, "oare ce urmareste". Propun sa va faceti un orasel al vostru unde sa fiti toti conducatori in acelasi timp si sa vedem lucrurile minunate ce vor iesi de pe urma voastra. Apropo, d-le LUKANU, iti place la oras? Frumos, nu? Blocuri inalte, masini multe...
2.   Logoree, ca te doare capu”! trimis de
(11 iun 2011, 13:17:40
Totdeauna apare ceva neprevazut la sefii nostri! Am stiut eu!
Soseaua de centrura o sa vedeti ca va fi gata tot peste citiva ani.
Aeroportul a fost in discutie si s-a terminat cu amenajarea.
Parcuri nu se mai fac ci numai cladiri cum ar fi aceea de la patinuar, etc
3.   Jos palaria trimis de
(11 iun 2011, 13:43:34
Jos palaria in fata firmei constructoare. Am vazut ca se ingrijesc de sanatatea sucevenilor. Cand descarca un camion de piatra il uda mai intai 10 minute. Cand pleaca masina din santier o spala cu furtunul. Spre deosebire de minerii care ne-au schimbat tevile prin oras, astia de la parcarea subterana is cu 3 clase peste. Nu m-am uitat ce firma construieste dar par foarte seriosi. Cred ca am stat jumatate de ora sa vad ce fac si nu am vazut oameni stand degeaba. Bravo lor.
4.   Firma serioasa trimis de
(12 iun 2011, 12:27:12
da ,intr-adevar este o firma serioasa, care a lucrat si lucreaza de ani buni pe santierele din Germania- de aici modul de lucru diferit fata de a celorlalti!
5.   Le spala? trimis de
(13 iun 2011, 01:30:30
Cum le spala? Eu am nimerit in spatele unui camion iesit din santierul din centru si vreau sa zic ca vedeam bucati mari de glod cum careau de pe rotile camionului... Sau poate se spala prin sondaj, unul da si unul ba?laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei