Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Campanie de promovare a educaţiei în rândul tinerilor romi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce sprijină campania demarată de Partida Romilor Pro Europa Bucureşti, „Noi îţi dăm recomandarea!”. Campania a fost demarată în data de 10 mai 2011, se va încheia pe 30 iunie a.c. şi se adresează elevilor de etnie romă absolvenţi ai claselor a VIII-a care doresc să urmeze învăţământul liceal.

Sorin Popescu a explicat că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat elevilor romi din judeţul Suceava un număr de 244 de locuri pentru învăţământul liceal de zi, zece locuri la seral şi 26 locuri la frecvenţă redusă. El a arătat că până la această dată, Biroul Judeţean pentru Romi a eliberat 70 de recomandări pentru elevii romi care vor să înceapă cursurile liceale.

„Vrem să-i informăm şi pe ceilalţi elevi, care nu au primit recomandarea, că până pe 30 iunie 2011 se pot prezenta la sediul Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava pentru a beneficia de recomandarea necesară înscrierii în învăţământul liceal”, a spus prefectul judeţului.

Sorin Popescu a mai adăugat că Prefectura Suceava, prin Biroul Judeţean pentru Romi, sprijină implementarea unui alt proiect, „Oportunităţi egale în educaţie pentru o societate incluzivă”. Proiectul este demarat de Fundaţia Roma Education Fund, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, cu Fundaţia Amare Rromenza şi cu Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi este destinat atât copiilor romi, cât şi copiilor aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii. „Scopul principal al acestui proiect este creşterea ratei de succes şcolar pentru copiii romi din mediul urban şi rural ca premisă pentru o viitoare inserţie a acestora pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă, prin reducerea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi asigurarea accesului egal la educaţie, a declarat Sorin Popescu.

De precizat că prin acest proiect, elevii din şcolile din Pătrăuţi, Valea Moldovei – Mironu şi Vereşti pot beneficia de burse sociale şi de merit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de promovare a educaţiei în rândul tinerilor romi.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie de promovare a educaţiei în rândul tinerilor romi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe astia nu-i mai educa nici dracu trimis de
(11 iun 2011, 11:47:04
de ce pana mea atata cheltuiala degeaba??nu costa mai putin o mana de cartuse?
2.   Cred şi eu că stricaţi orzul pe gâste... trimis de
(12 iun 2011, 08:40:14
Cred şi eu că stricaţi orzul pe gâste...dar oare merită incercat ...Măcar e o idee mai bună decât cea atât de idioată care le-a schimbat denumirea etniei din ţigani in rromi ...total aiurea. Ne confundă acum toată Europa pe noi românii ca pe o ţară de ţigani ...Eu am apreciat pe domnul Prigoana că a introdus in parlament aceasta problemă ,să revină etnia la vechea si tradiţionala ei denumire ţigani-Nu rromi ...păcat că nu a reuşit ...poate intr-o altă configuraţie parlamentară va reuşi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei