Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Aleea pietonală din Fălticeni va fi transformată în „aleea personalităţilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, a anunţat că aleea pietonală din centrul acestui municipiu va fi transformată începând de anul viitor în „aleea personalităţilor”. El a spus că pe distanţa dintre Piaţa „Nada Florilor” şi „Piaţa Mihai Sadoveanu” ar urma să fie amplasate 20 de busturi ale unor personalităţi fălticenene din mai multe domenii de activitate. Vasile Tofan a precizat că printre cei care vor avea statui pe viitoarea „alee a personalităţilor” se numără Ion Irimescu, Mihail Sadoveanu, Grigore Vasiliu Birlic, Mihai Millo, Sofia Ionescu-Ogrezeanu (medic neurochirurg român, prima femeie din lume care a activat în acest domeniu) şi Angela Lefterescu (prima femeie comandant de cursă lungă din România).

Vasile Tofan a spus că anul acesta vor începe lucrările de modernizare a actualei alei pietonale, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, investiţia ridicându-se la o sumă de şapte miliarde de lei vechi. „Începând cu anul viitor vom începe să amplasăm şi primele statui ale personalităţilor fălticenene. De asemenea, trebuie spus că intenţia noastră este să promovăm şi un proiect care să vizeze reabilitarea sediului primăriei, a Pieţei „Mihai Sadoveanu” şi construcţia unei noi case de cultură. Şi nu în ultimul rând, avem în intenţie să dăm o altă înfăţişare Pieţei „Nada Florilor”, având în vedere şi cele două construcţii noi, Catedrala Învierii şi noul sediul al Judecătoriei, care vor schimba arhitectura zonei”, a spus primarul din Fălticeni.

 

Reabilitarea Muzeului „Ion Irimescu” va fi finalizată până la sfârşitul acestui an

Pe de altă parte, el a declarat că este posibil ca până la sfârşitul acestui an să fie finalizate lucrările de reabilitare a Muzeului „Ion Irimescu”, realizate din fonduri europene. Vasile Tofan a mai precizat că primăria pe care o conduce a alocat anul trecut fonduri pentru reabilitarea Muzeului Apelor, iar până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate şi lucrările la Casa Lovineştilor – Galeria Oamenilor de Seamă. Tofan a mai adăugat că anul viitor primăria intenţionează să aloce fonduri şi pentru reabilitarea Muzeului „Ion Irimescu”.

„După finalizarea lucrărilor vrem ca toate cele patru muzee, începând cu sfârşitul anului viitor, să fie introduse într-un circuit de promovare”, a mai afirmat Vasile Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aleea pietonală din Fălticeni va fi transformată în „aleea personalităţilor”.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aleea pietonală din Fălticeni va fi transformată în „aleea personalităţilor”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2011, 16:50:20
La cati drogati cu etnobotanice sunt in Falticeni numai statui mai lipseau pe aleea pietonala.Acest oras are nevoie de locuri de munca si cu cat mai putine crasme cu atat mai bine.Str.Nicolae Balcescu a devenit paradisul crasmelor,a tulburarii linistii locatarilor din zona si a scandalurilor din timpul noptilor.
2.   Ei ,aş ! trimis de
( 9 iun 2011, 06:54:59
Chiar credeţi că " drogaţii şi consumatorii de etnobotanice , ar trebui să fie un barometru pt a face sau nu ceva frumos intr-un oras ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei