Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

74 de posturi titularizabile, pentru sute de cadre didactice fără catedre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice din judeţul Suceava care doresc să susţină în acest an examenul de titularizare au la dispoziţie doar 74 de posturi vacante, cu o viabilitate de mai mult de patru ani.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „posturile vacante au fost aprobate ieri (n.r - luni), în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Avem foarte puţine posturi titularizabile, în comparaţie cu anii anteriori, şi, din experienţa trecută, ne aşteptăm la aproape 1.000 de candidaţi”. Inspectorul general Carcalete a mai subliniat faptul că „anul acesta este ultimul în care titularizarea se mai obţine prin concurs naţional. Începând cu anul viitor, ocuparea posturilor se va realiza la nivelul fiecărei şcoli”.

 

Înscrierea candidaţilor, între 12-24 iunie

Profesorii de matematică sunt cei mai norocoşi în acest an, pentru că ei au parte de cele mai multe posturi vacante, şi anume 19. În ordine descrescătoare a numărului de posturi vacante urmează cele pentru educatoare şi educaţie fizică, şapte catedre titularizabile, învăţătoare, fizică, chimie şi biologie, câte patru posturi, limba engleză, trei posturi, franceză, psihopedagogie specială, religie ortodoxă şi istorie, câte două posturi. Biologie-geografie, dans sportiv, educaţie fizică de specialitate, industrie alimentară, informatică, engleză-geografie, engleză-franceză, franceză-istorie, limba ucraineană, muzică instrumentală, profesor logoped, protecţia mediului şi veterinar sunt disciplinele cu câte o singură catedră titularizabilă.

Înscrierea pentru examenul naţional de titularizare se face în perioada 14-24 iunie, iar evaluarea candidaţilor se va face pe 13 iulie. Posturile vor fi repartizate în cadrul unor şedinţe publice, în perioada 22-25 iulie.

Examenul se va da în două centre, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 74 de posturi titularizabile, pentru sute de cadre didactice fără catedre.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
74 de posturi titularizabile, pentru sute de cadre didactice fără catedre3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum „se mărită” de la titularizare o catedră. trimis de
( 8 iun 2011, 11:14:13
loc: Școala cu clasele I-VIII Z*****ea;
disciplina : matematică;
număr de ore: 32 (8 clase de gimnaziu x 4ore săptămânal)*.
nr. de profesori în activitate – 1;
nr. de profesori pensionați în vara anului 2010 – 1.
Procedură de „măritiș”: catedra nu este declarată vacantă. Profesorului titular i se dau 20 de ore. (știu, știu! 18 nu este multiplu de 4 dar este baza de calcul legală a normei didactice!).
Mai rămân 12 ore care sunt declarate la ISJ ca fiind un post incomplet. Nefiind ocupat până la începutul anului școlar este chemat pensionarul (până acum un an titularul catedrei) să țină orele neocupate! Iar poporul trebuie să-i mulțumească pentru „sacrificiul patriotic”.

*Notă – în anul școlar 2010/11 au fost 3 clase de a VIII-a deci un total de 36 de ore. 36=18 x 2 - suficiente pentru 2 norme didactice chiar și după noua lege a învățământului! Catedra nici măcar nu a fost declarată vacantă. Însă după schema de mai sus titularul a primit 24 de ore iar pensionarul 12!
Trivalența moralizatoare:
1. TRĂIASCĂ GERONTOCRAȚIA!
2. Absolvenții sau cadrele didactice tinere – ce mama draqului mai vreți? Marș naibii în Italia la șters la kur alte exemplare geriatrice!
3. Bocule, ordonanța prin care interzici cumulul pensiei cu salariul poți s-o folosești matale în mod unic și igienic!
DIXI!
P.S. aștept să săriți pe mine cu atacuri NKVD-iste referitoare la insanitate, starea familială sau gradul de realizare socio-profesională!
2.   Cum se fușărește a doua catedră dintr-o școală. trimis de
( 8 iun 2011, 13:27:34
Același loc, anul școlar 2010/11.
Dom’ director are 12 ore în specialitatea sa – geografie. Deși legea permite restrângerea normei didactice pentru personalul de conducere, mister director își mai „trage” ca pentru sine și un număr de 12 ore de istorie. Totul pe față sub titulatura de completare normă didactică.
Ți-ai găsit să țină directorul ore de istorie! Cele 12 ore îi sunt date cu dedicație unei domnițe, ore care , cuplate cu alte 5 ore de educație civică și una de muzică, fac o catedră întreagă. Căci domnița, nu-i așa, trebuie să fie și ea amploaiată, ca să nu se supere autoritatea publică locală, mânuța care hrănește sau cealaltă mânuță din tandem care spală obrazul … modernizării bazei sportive!!!
3.   Cum se mai fușărește aproape a treia normă? trimis de
( 8 iun 2011, 13:29:37
Simplu, sub pretextul completării normelor didactice se risipesc încă 13 ore unui număr de 5 cadre didactice care realizează astfel norme de 19-24 ore săptămânal. și completarea asta a normelor poate fi făcută cu cap sau fără cap. depinde de ce parte a baricadei instituționale te afli!!!

P.S. în toate calculele de mai sus nu s-au luat în considerare orele de dirigenție!
Totalul ar fi de aproape trei norme numai la o singură unitate de învățământ. Extrapolând rezultatul la ansamblul județului concluzia nu poate fi decât amară!
Păcălicilor, aștept să fiu chemat în judecată!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei