Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

13 străzi din Fălticeni au fost modernizate din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

13 străzi din municipiul Fălticeni au fost reabilitate şi modernizate din fonduri europene. Primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat că la sfârşitul lunii mai a.c. a fost finalizat proiectul „Reabilitare şi modernizare reţea de străzi urbane în municipiul Fălticeni”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, axa 2, Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Tofan a precizat că valoarea finală a proiectului a fost de 13,64 de milioane de lei, din care 10,1 milioane de lei au fost fonduri nerambursabile.

Vasile Tofan a spus că lucrările au fost realizate de societatea Consiliului Judeţean Suceava, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, declarându-se mulţumit de modul în care au fost realizate lucrările.

„Ne-am fi dorit ca acest proiect să fie de o valoare mai mare. Cele 13 străzi au o lungime totală de 15,244 de kilometri. Însă, luând în considerare faptul că două dintre străzi sunt pe patru benzi, ajungem la o lungime aproximativă de 20 de kilometri de străzi. Şi trebuie precizat că sunt străzi care sunt reabilitate deja de două ierni şi calitatea asfaltului arată că lucrările au fost făcute bine. Ţinând cont de situaţia în care se află acum SC Drumuri şi Poduri, în insolvenţă şi reorganizare judiciară, vreau să spun că această firmă a făcut toate eforturile pentru a scoate la capăt un asemenea proiect. Şi vreau să apreciez în mod deosebit această chestiune”, a spus Tofan.

 

Tofan spune că investiţia a dus la fluidizarea traficului rutier din Fălticeni

Primarul din Fălticeni a arătat că proiectul a presupus modernizarea străzilor Republicii, Armatei, Tudor Vladimirescu, Ion Creangă, Botoşanilor, Pleşeşti Gane, Plutonier Ghiniţă, Plugari, Mihai Eminescu, Buciumeni, Mihail Sadoveanu, Caporal Popescu şi Dumbrava Minunată.

„Pentru ca proiectul să fie eligibil, strategia noastră a fost să reabilităm toate străzile care fac legătura cu celelalte localităţi din jurul municipiului Fălticeni. Vreau să precizez că au fost persoane care au întrebat de ce nu am modernizat şi porţiunea de drum european care trece prin oraş. Şi au fost două motive. Unul ţine de faptul că începând din partea a doua a acestui an vom începe un proiect mare de reabilitare a sistemului de canalizare şi de alimentare cu apă şi ar fi fost păcat să modernizezi drumul şi apoi să-l spargi. Un al doilea motiv, pe care nu-l ascund, este acela că am fi cheltuit cea mai mare parte din bani pentru reabilitarea rutei europene, iar pentru străzile interioare era greu să mai obţinem fonduri din altă parte”, a explicat Tofan.

El a adăugat că reabilitarea celor 13 străzi din Fălticeni a dus la fluidizarea traficului rutier din acest municipiu. Vasile Tofan a arătat că pentru reabilitarea tuturor străzilor din Fălticeni ar fi nevoie de o sumă totală de 100 de milioane de lei vechi.

Pe de altă parte, el a arătat că în momentul de faţă aşteaptă să fie aprobată finanţarea pentru proiectul de construcţie a şoselei de centură a municipiului Fălticeni. Tofan a explicat că valoarea proiectului este de 40 de milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru construcţia unei şosele de centură de 8 kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 străzi din Fălticeni au fost modernizate din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
13 străzi din Fălticeni au fost modernizate din fonduri europene4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tzeapa trimis de
( 8 iun 2011, 13:02:46
Io cred ca primarul asta e un pic cu capul..Daca cobori stada Sucevei,incepand de la Taifas pana la Casa Cristea isi sar toti dintii din gura fara discutii.Sute si sute de petice puse pe strada...ce draq asfaltezi tu periferii??Asta nu o mai inteleg..Poate da d-zeu sfantul sa nu mai iese primar..E prea prostan.
2.   Deci se poate......... trimis de
( 8 iun 2011, 13:27:11
Drumurile chiar daca sunt periferice fac legatura cu localitatile din jurul Falticeniului...........si e bine! Dar daca erai atent, omul a explicat ca se trece la lucrari de modernizare canalizare......si celelalte......ai fi vrut sa repare apoi sa strice??????????? Io cred ca a gandit bine..........si poate, se face si soseaua de centura, ar fi fantastic. Bravo Domn Primar!
2.1  RE: Deci se poate......... trimis de
( 8 iun 2011, 17:22:50
Esti PDL-ist, asa ca ciocu mic. Are dreptate STANCU!
3.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2011, 16:34:54
au fost peticite,nicidecum modernizate cum zic ei,isi bat joc de drumuri iar noi ne rupem masinile,daca ar veni cu adevarat strainii sai verifice ceau facut cu banii siar pune mainile in cap,rusine.platim taxe degeaba ,doar pentru salariile lor
4.   Dda trimis de
( 8 iun 2011, 21:13:07
Domnul Primar..asfaltati si alte drumuri...ca suntem in secolul 21...fostul drum spre suceav.a...e doar cu petris...de cand era bunica fata tinara...:) ....toate satele sunt asfaltate...doar ca ala e uitat de lume
5.   Jos Hotiiii trimis de
( 9 iun 2011, 01:07:55
STRADA PETRU RARES, CAND O ASFALTEAZA CA O PROMIS DE VREO 5 ANI CA O FACE LA PRIMARIE FIGUREAZA CA E ASFALT SI DRUMUL E FARMAT, TOT AU PUS HOTII BANI IN BUZUNAR LA EI IN LOC SAL REPARE RUSINE MARE APROAPE DE CENTRU SI NU ESTE ASFALT !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei