Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Sursă de poluare

Groapa de zgură de la Termica va fi astupată cu pământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Depozitul de zgură de la Termica, considerat de autorităţile locale una din cauzele principale ale valorilor ridicate de poluare cu pulberi în suspensie, în special în zona Burdujeni, va fi închis.

Pentru a neutraliza miile de tone de zgură şi cenuşă rezultate în urma arderilor cărbunelui, groapa de zgură va trebui să fie acoperită cu un strat gros de pământ.

Tocmai de aceea, de acum înainte, toate firmele de construcţii care efectuează lucrări în municipiul Suceava, dar în special cele care au contracte cu Primăria Suceava, vor fi obligate să ducă la Termica pământul rezultat din săpături, pentru ca acesta să fie folosit la acoperirea gropii de zgură.

Primele firme informate despre obligativitatea transportării pământului la Termica au fost cele care lucrează pe ISPA, în timpul comandamentului de ieri dimineaţă:

“O problemă care a apărut şi care îi priveşte pe toţi constructorii este cea a nivelurilor ridicate de pulberi în suspensie înregistrate în Suceava.

Am avut ieri (n.r. - luni) o discuţie cu Garda de Mediu, cu Agenţia de Protecţie a Mediului, vor veni să vă controleze şi vă vor amenda dacă va fi cazul. O sursă de poluare o constituie organizarea defectuoasă pe care o aveţi pe şantiere, faptul că nu organizaţi cum trebuie şantierele, că nu spălaţi roţile la maşini şi multe altele.

Cât priveşte surplusul de pământ pe care îl aveţi, am discutat cu cei de la Termica, avem o groapă de zgură care trebuie umplută cu pământ şi tot ce mai este de săpat de acum înainte vom căra acolo.

Depozitul de zgură trebuie închis pentru că şi el este una dintre sursele de poluare cu praf în suspensie. Nu mai duceţi aiurea pământul pe toate ogoarele, chiar dacă aveţi solicitări sau acordul proprietarilor”, le-a transmis Lungu reprezentanţilor firmelor de construcţii.

De aceleaşi condiţii a fost înştiinţată ieri şi firma General Construct, care efectuează lucrările de realizare a primelor parcări subterane din Suceava şi are de excavat cantităţi mari de pământ din zona centrală.

Directorul tehnic al General Construct, Doru Gheaţă, a întrebat dacă acum se va face excepţie de la restricţiile de tonaj impuse la traversarea podului de la Bazar, dar primarul Ion Lungu s-a opus categoric, pentru a nu fi “şubrezit” podul care va mai avea de înfruntat şi alte inundaţii de genul celor de astă vară, când a început să se lase.

Directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Silviu Gemănari, a precizat că pentru închiderea gropii de zgură, care este organizată pe mai multe compartimente, pe o suprafaţă de aproape 15 hectare, sunt necesari peste 70.000 de metri cubi de pământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapa de zgură de la Termica va fi astupată cu pământ.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Groapa de zgură de la Termica va fi astupată cu pământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei