Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri necurate

14 suceveni, trimişi în judecată pentru ţepe de peste 100.000 de euro la bănci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 14 suceveni vor fi trimişi în judecată, fiind acuzaţi că au dat ţepe la mai multe bănci din Bacău, luând credite cu documente falsificate şi golind conturile mai multor clienţi, cu complicitatea unui funcţionar de bancă.

În cursul zilei de ieri, un procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Bacău, structură care a coordonat întreaga anchetă, a venit la Suceava şi le-a prezentat materialul de urmărire penală unora dintre învinuiţii care urmează a fi daţi pe mâna judecătorilor.

În luna noiembrie a anului trecut, nu mai puţin de 15 suceveni au fost luaţi de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate şi duşi la Bacău, după ce pe numele lor au fost emise mandate de aducere.

Şapte dintre învinuiţi şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei băcăuane, iar a doua zi, cinci dintre ei au primit mandate de arestare.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, cei şapte suceveni duşi la arestare pe 12 noiembrie 2010 sunt Ovidiu Stelian Năstase (38 de ani), Ioana Roxana Năstase (25 de ani), Cezar Romus Negriuc (30 de ani), Adrian Pîslaru (27 de ani), Gheorghiţă Pîţîliga (25 de ani), Mihai Ilie (41 de ani), Sorin Lupu (30 de ani). Doar ultimii doi s-au întors la Suceava, primind la acea vreme interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Bacău, în cursul anului 2010, gruparea sucevenilor a recrutat un funcţionar bancar, cu sprijinul căruia s-au obţinut informaţii confidenţiale despre conturile unor clienţi.

„Aceste conturi au fost fraudate prin obţinerea unor noi digi-pass-uri aferente conturilor titularilor, folosind în acest scop documente de identitate falsificate”, declara la vremea respectivă şeful DIICOT Bacău, procurorul Mihaela Munteanu, precizând că prejudiciul constatat atunci, numai prin această metodă, era de peste 100.000 euro.

Aceeaşi grupare, susţin anchetatorii, a racolat mai multe persoane din medii defavorizate, pe numele cărora a întocmit documente fictive, cu care erau obţinute ulterior credite de consum şi nevoi personale.

„Până în prezent s-au obţinut probe privind contractarea a unui număr de 14 credite de acest gen”, a precizat Mihaela Munteanu.

Totodată, ne-a transmis procurorul-şef al DIICOT Bacău, sucevenii se foloseau de documentele falsificate pentru a obţine şi contracte de telefonie mobilă prin care achiziţionau aparate telefonice scumpe, de ultimă generaţie, bunuri care, ulterior, erau împărţite între membrii grupării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 suceveni, trimişi în judecată pentru ţepe de peste 100.000 de euro la bănci.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
14 suceveni, trimişi în judecată pentru ţepe de peste 100.000 de euro la bănci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(20 apr 2011, 11:55:14
Interesant articolul, insa nu inteleg discretia si aici ma refer la numele bancii. Spuneti-ne si numele bancii sa stim si noi sa ne ferim de ea.
1.1  RE: ? trimis de
(20 apr 2011, 12:27:49
Se tem de Banci astia...
2.   Toata stima... trimis de
(20 apr 2011, 13:08:55
Desi nu sunt decat un simplu client al bancii nu pot decat sa am cea mai mare admiratie pentru astfel de oameni care reusesc sa fure mai mult decat fura banca de la oameni. Talhariile pastorite de banca nationala intrec cu mult gainariile acestor nenorociti. Zilnic BNR tolereaza ca fiecare banca din Romania sa jecmanesca fara rusine fiecare client prin dobanzi si comisioane de tot felul . Exemplu : BCR -ERSTE din Romania este o filiala a bancii ERSTEBANK din Austria parca . Ce dobanzi au la imprumuturi acesti jegosi in tara lor natala (si cat e slariul acolo) si ce dobanzi jupuiesc de pe romani (cel putin duble) . Si asa procedeaza toate bancile straine cu filiale in Romania sub obladuirea BNR si a masonului de Mugurel Isarescu. ROMANI STATI IN CONTINUARE CAPRA !!!
3.   Comentariu trimis de
(20 apr 2011, 15:17:03
SUNTEM IOBAGI SUB DOMNI STRAINI SAU "voievozi romani" VANDUTI STRAINILOR.
ROMANIA TE IUBESC.
4.   Da trimis de
(20 apr 2011, 17:27:50
(camatari cu acte in regula)=]BCR jegosi imputiti
5.   Comentariu trimis de
(20 apr 2011, 17:30:07
sa-mi zica cineva ca nu am dreptate
6.   De ce ? trimis de
(20 apr 2011, 18:26:37
de ce nu da-ti toate numele din ancheta , sunt nume grele din suceava.
Spuneti cati bani a-ti luat pt articolul asta?
FUNCTIONARUL BANCAR A LUCRAT LA UNICREDIT TIRIAC BANK IN GEORGE ENESCU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei