Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion DRAGUSANUL

Ion DRĂGUŞANUL


Flutur, victimă a unui „spectacol grotesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape că nu exisă publicaţie naţională, care să nu înfiereze dur „spectacolul grotesc”, de „sâmbătă în Bucovina” (am plagiat găselniţa ironică a prietenilor Dodo Popovici şi Sorin Avram), transmis, în direct, de „TVR 1 în Bucovina” şi pus în sarcina lui Gheorghe Flutur, care iată că se mai face de râs încă o dată, din pricina altora.

Flutur, prins pe frontul alegerilor din propriul partid, dar şi pe cel al atragerii de fonduri în judeţ, în baza principiului băştinaş „te faci frate cu dracul, până treci puntea”, nu a mai avut când ţine sub control dezastrul culturnic de la Capu Câmpului, care ar fi fost total, dacă un salariat al Centrului Cultural „Bucovina”, Gheorghe Senciuc, nu avea inspiraţia de a goni turma de oi a lui Nuţescu, turmă care se îndrepta trufaşă, dinspre valea Moldovei, spre platoul de filmare, să guste TVR 1, cot la cot cu Nicu Barbă, din ceaunul gospodarului orăşenesc portocaliu Nuţescu, stăpânul lor, care o pusese de mămăligă.

Din ceea ce ştiu, fără să fi fost de faţă, Flutur, care îi invitase pe Boc şi pe ai lui, ca să le arate, în judeţ, stadiul unor investiţii în derulare şi ca să ceară încă o alocare suplimentară de fonduri, i-ar fi dus pe ministeriabili şi la Capu Câmpului ca să le ungă sufleţelele şi cu o baie de mulţime, dar, când a dat cu ochii de dezgustătoarea întâmplare culturnică, cică i-ar fi apărut cele trei cute din dreapta-sus a frunţii şi că ar fi scrâşnit printre dinţi ceva înţeles doar de credincioşii lui subalterni (eu i-am explicat, cândva, că niciodată credinţa nu suplineşte cultura şi, în general, inteligenţa, dar nu m-a crezut!).

Aceleaşi surse secrete ale mele îmi dau de ştire că Gheorghe Flutur, imediat ce se va întoarce de la Bucureşti, unde negociază cu Guvernul avantaje pentru judeţul pe care îl conduce, va intra dur în subalternii lui direcţi, dar şi în cei ai Secţiei Culturii Tradiţionale, responsabili, inclusiv ca iniţiatori, de „monstruozitatea” culturnică, prin care nu doar Flutur, ci şi noi, ca locuitori ai unei minunate provincii, ne-am făcut de râs. Cică se va face o nouă organigramă, cică se vor da şuturi în cei care le merită, cică însuşi Gheorghe Flutur va lua atitudine împotriva penibilităţii televizate, care aruncă în desuet şi două adevărate fapte de cultură, pe care nimeni nu le mai zăreşte: expoziţia cu fotografii ale ouălor încondeiate, gândită şi realizată de Victor Rusu, care sacralizează holul mare al Palatului Administrativ din Suceava, şi Concertul de toacă şi de instrumente muzicale tradiţionale din lemn, conceput de doi muzicieni de excepţie, Emil Havriliuc şi Sever Dumitrache, drept cronologie muzicală, de la incantaţia şamanică, până la „Balada” lui Ciprian Porumbescu, toaca fiind cel mai vechi instrument muzical sacru, primul care acompania dansurile celor patru fiice ale Timpului, Muzele sau Horele, deci anotimpurile.

E trist că, într-o vreme în care chiar se dă foarte multă atenţie actului cultural autentic, resurse uriaşe se alocă pentru penibilităţi încropite de „echipa de credincioşi de Bucovina” ai lui Flutur, pe care nu-i controlează nimeni şi nu-i cenzurează din perspectiva bunului-simţ, ba mai au şi tupeul cei din „echipa de Bucovina”, precum „Nicu Barbă de Bucovina”, să se şi stropşească la oamenii de cultură, cei născuţi, nu făcuţi, cu fraze de genul: „Domnu’ director, dumneata nu pui întrebări, dumneata execuţi!”.

În ce măsură va învăţa ceva Gheorghe Flutur din noua sa victimizare prin penibilităţi culturnice vom afla în curând sau, vorba lui Tolstoi, nu vom afla niciodată. Spun victimizare, pentru că Flutur se face, încă o dată, de râs din pricina altora, dar chiar dacă nu el a premeditat dezastrul cultural (şi în dimensiune laică, şi în dimensiune religioasă), mediatizat de TVR 1, el are, totuşi, responsabilitatea şi, implicit, vinovăţia de a le fi dat nas Ivan-ilor să se urce pe divanuri.

Sper, fiind eu un optimist incorigibil, că Gheorghe Flutur va lua atitudine, aşa cum s-a zvonit, faţă de adevăraţii artizani ai acelei nerozii, pentru că ar fi păcat să tot poarte pe obraz noroiul aruncat de semidocţii lui „credincioşi de Bucovina”. Atitudinea ar însemna o adevărată purificare, mai ales că traversăm o săptămână a purificării. O poate face şi prin acordarea de sprijin mediatic egal şi pentru cele două evenimente cu adevărat culturale, gândite şi puse în practică de Victor Rusu, Emil Havriliuc şi Sever Dumitrache, asumarea aducându-i, pe drept, şi un merit, care să echilibreze, cumva, vinovăţia incompetenţei altora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, victimă a unui „spectacol grotesc”.
 Vizualizări articol: 2948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Flutur, victimă a unui „spectacol grotesc”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 apr 2011, 11:06:00
O colecţie de paradoxuri avem în judeţ
Avem fonduri la îndemână dar ... ioc rezultate
Avem dealuri frumoase (cu ciulini şi scaieţi )
Şi coline mirifice de .. păduri defrişate

Avem un lider maximo care se umflă’n pene
Că face , că AR face ... că s-ar putea să facă .. ? !
Bani sunt gârlă (europeni ) ce face .. i-e lene ?
Îi place doar să dea din fleancă .. şi să petreacă

Deci paradoxul e că avem .. dar n-avem
Ediţia pilot-chilot n-a debutat ( încă )
Avem .. promisiuni şi ( poate ) o să putem
Să .. ce ? ! să schimbăm afinata cu pălincă ?
2.   Last comment in this forum trimis de
(20 apr 2011, 11:33:32
Cred că ieri am fost un picuț cam aspru. Am mai citit odată postările tale dar de data asta pe cealaltă diagonală și iese altceva. E una să citești în graba zilei anterioare, grabă specifică tăurașului ce vede numai roșu și fixat în block-starturile cursei de la Pamplona. Fi-ți-ar ars poetica cu ț +1 înțelesuri, că bine ar fi să nu mai particularizezi nominalizând partinic și nici să utilizezi scheme neutre ce pot fi greșit înțelese!
Sărbeutori fericite Abecedare!
ET go home
’cause… everybody hurts
2.1  RE: Last comment in this forum trimis de
(20 apr 2011, 11:51:24
Sărbeutori fericite şi ţie ( din cauza mea ) ! Ieri n-ai fost aspru chiar deloc astfel încât te rog (pe viitor ) să-mi arăţi (cu subiect şi predicat ) ce înţelegi tu prin a fi aspru , fiindcă eu am zâmbit cu dinţii dezgoliţi tot timpul cât ţi-am cetit ,,vorbele''
3.   Din nou un articol expirat trimis de
(20 apr 2011, 13:30:53
d-le gâză mă întreb cât o să te mai suporte patronul şi nu prietenul Tiberiu Avram. când o să-ţi mulţumească pt. ceea ce ai făcut la acest ziar şi apoi să-ţi tragă un şut în spate. un mercenar cu state vechi ca tine cred că îl aşteaptă pe severin tcaciuc să-şi facă o fiţuică în care să mâzgâleşti aşa cum te pricepi tu mai bine. partea proastă e că "pocăitul" nu e fraier, dar n-ar strica să te tragă pe linie moartă.
4.   * trimis de
(20 apr 2011, 19:28:10
Plin de impulsuri feudale
Mascate dup-un zâmbet fad
Flutur şi gaşca domniei sale
Se spovedesc de-al lor păcat

Fără urme vizibile de remuşcare
Cu buzele strânse şi privirea oblică
Flutur şi gaşca domniei sale
Aduc Lumina Sfântă la Biserică

Vă întrebaţi ce legătură are ?
Şi eu mă’ntreb (şi n-am nici un răspuns)
Flutur şi gaşca domniei sale
Vor fi şi’n calendare (sau .. deja au ajuns ? ! )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei