Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Suceava

Centrul de Transfuzii, confundat cu un laborator de analize medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Solicitări inedite la Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava, unitate care pare să fie confundată de unii donatori cu un laborator de analize medicale, unde îşi pot face gratuit diferite teste, care să le ateste starea de sănătate, sau prin intermediul cărora li se poate facilita pensionarea anticipată. „Vor să afle care este nivelul colesterolului sau al trigliceridelor. Alţii ne întreabă dacă după mai multe donări nu se pot pensiona anticipat”, a declarat directoarea CJTS, dr. Maria Pilat.

 

Cum sunt recompensaţi donatorii

Medicul a arătat că donatorii de sânge beneficiază într-adevăr de un set de analize, care sunt gratuite, şi anume hemogramă, glicemie, ALT, sifilis, hepatită B şi C, HIV şi HTL, dar a subliniat că acestea sunt singurele teste care li se pot efectua odată cu actul donării. „Noi nu testăm starea lor de sănătate, ci testăm punga de sânge, întrucât ne interesează bolile transmise prin sânge. Şi dacă tot facem anumite teste, le eliberăm şi lor un buletin de analize”, a punctat Maria Pilat, adăugând că celelalte avantaje ale donării constau în acordarea unui număr de şapte tichete de masă, în valoare de 9 lei fiecare, a unei reduceri de 50% pe timp de o lună pentru transportul urban şi motivarea absenţei de la serviciu sau şcoală în ziua donării.

 

Regulile la donare

Potrivit normelor în vigoare, la o donare se recoltează 400 ml de sânge, iar intervalul de timp între donări trebuie să fie de cel puţin 72 de zile. Pot fi donatoare de sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Nu sunt primite la recoltare femeile care cântăresc mai puţin de 58 de kg, în cazul bărbaţilor greutatea corporală minimă fiind de 60 de kg. Totodată, tensiunea arterială maximă nu are voie să depăşească 180 mmHg, iar cea minimă 100 mmHg.

Nu pot da sânge persoanele care au consumat înainte alcool sau alimente grase, care au afecţiuni acute, afecţiuni cronice cardio-vasculare, boli de piele, pulmonare, psihice, sau care au fost operate de ulcer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Transfuzii, confundat cu un laborator de analize medicale.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Centrul de Transfuzii, confundat cu un laborator de analize medicale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei