Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament

Miercuri, 20 Aprilie 2011 (17:10:10)

Premierul Emil Boc a declarat, întrebat fiind dacă la Ministerul Muncii va fi desemnată o persoană din UNPR, că portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi că orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizând că în prezent nu este avut în vedere acest lucru.

Întrebat dacă viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, Boc a răspuns: "Portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, lucru pe care în acest moment nu îl avem în vedere".

El a refuzat să precizeze vreun nume pentru Ministerul Muncii.

"Vom avea un înlocuitor, evident. Nu pot da nume. Numele pe care îl voi rosti va fi al următorului ministru al Muncii. Deocamdată, din punct de vedere tehnic ministerul este coordonat de un secretar de stat prin delegare", a mai spus premierul, aflat la Constanţa.

El a mai afirmat că Ioan Botiş va rămâne parlamentar al PDL, membru al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

"Domnul Botiş rămâne parlamentar, membru al Comisei de muncă din Camera Deputaţilor şi sper să ne susţină proiectele guvernamentale şi sunt sigur că o va face în Parlamentul României", a adăugat Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost "un profesionist desăvârşit", preşedintele UNPR Marian Sârbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de muncă şi protecţie socială.

Întrebat dacă eventuala numire a lui Marian Sârbu în Guvern ar schimba componenţa politică a Executivului, deputatul UNPR a afirmat că în cadrul coaliţiei guvernamentale se va analiza acest aspect şi se va lua o decizie.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Premierul Emil Boc menţiona că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.

Mai mulţi lideri PDL au precizat că, potrivit protocolului coaliţiei aflate la guvernare, portofoliul Muncii revine PDL.

Preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, pentru gandul.info, că regretă ceea ce s-a întâmplat cu Ioan Botiş - care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii - dar întotdeauna a considerat că Marian Sârbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Portofoliile au fost repartizate în Coaliţie, orice modificare înseamnă o trecere prin Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei