Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Razie în şcoli, cu elevi chiulangii ridicaţi din baruri, şedinţe cu părinţii şi pliante antidrog

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oameni ai legii de la mai multe structuri de poliţie din judeţul Suceava au fost mobilizaţi, timp de două zile, într-o amplă acţiune de control în zona unităţilor de învăţământ, efectuându-se acţiuni preventive dar şi controale în barurile din apropierea şcolilor.

Razia s-a desfăşurat miercuri şi joi (9, 10 martie), poliţiştii legitimând 449 de persoane şi identificând 56 de elevi care absentau de la cursuri. În cadrul amplului control au fost organizate 74 de întâlniri cu conducerile unităţilor de învăţământ şi cu părinţii şi s-a verificat cum stau la capitolul pază şi protecţie 260 de unităţi de învăţământ.

Poliţia precizează că a aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 22.260 de lei. Cele mai mult amenzi au fost date pentru acte de deranjare a ordinii şi liniştii publice, însă nu au lipsit nici sancţiunile pentru comerţ ilicit în zona şcolilor ori încălcarea Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În afara acestor acţiuni concrete de constatare şi sancţionare a abaterilor, poliţiştii s-au axat şi pe latura preventivă.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au fost organizate 44 de şedinţe cu elevii, în care li s-a explicat acestora cum să stea departe de infracţionalitate şi cum să se apere de aceasta.

 

Controale şi acţiuni preventive şi la universitate

O latură distinctă a acţiunii a vizat Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Pe de o parte, poliţiştii specializaţi de la Biroul Poliţiei pentru Centrul Universitar Suceava au distribuit în campus şi în cămine pliante privind riscul şi efectele consumului de etnobotanice.

Totodată, poliţiştii de la acest birou au mai avut misiunea de a verifica respectarea dreptului de şedere în ţară a studenţilor străini, pentru nereguli în acest sens fiind aplicate şase amenzi, în valoare de 600 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razie în şcoli, cu elevi chiulangii ridicaţi din baruri, şedinţe cu părinţii şi pliante antidrog.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Razie în şcoli, cu elevi chiulangii ridicaţi din baruri, şedinţe cu părinţii şi pliante antidrog5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(14 mar 2011, 11:43:31
E o problema reala si metoda voastra de prevenire e impartirea de pliante facute deampulea?
2.   La noi ca la nimeni trimis de
(14 mar 2011, 20:15:17
oriunde in europa ,elevii chiulesc stau in baruri,dar falnicii oameni ai legii nu fac razii si nici intelectii profesori nu fac greve
3.   Comentariu trimis de
(14 mar 2011, 20:19:29
Intrebare:Cati studenti de la USV au ajuns la Urgente dupa consumul de etnobotanice si cati minori, elevi la Stefan,Petru,Economic, etc. au ajuns adevarate vedete in presa locala?
4.   Cu pliantele.. trimis de
(14 mar 2011, 23:01:59
stergeti-va la ☭ cu pliantele voastre..
5.   Degeaba trimis de
(14 mar 2011, 23:29:46
la ce mama naibii mai cheltuie bani si resurse pentru a incerca sa indrepte niste terminati? nu mai bine ii lasati dracului sa crape? poate asa mai scade rata de prostie din tara asta. oricum ei nu inteleg nimic. nu mai spuneti ca in strainatate e la fel pentru ca nu e. la fel e in ghetoul cu romani din strainatate nu si in rest. acolo cei care chiulesc si se drogheaza sunt mai putini decat cei care isi vad de treaba lor pe cand la noi proportia e exact invers. si e vina parintilor,pentru ca le dau bani si o educatie prosta de acasa. in tara asta nu exista decat 2 categorii de tineri: EMO si manelisti cu tupeu. daca mai vezi cate un copil cu bun simt si care vorbeste normal fara a scutura din freza data cu ceara, sau fara sa vorbeasca in versuri de manea iti faci cruce.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei