Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesiune nouă

Proiectele de finanţare “Casa Verde” 2011 pentru persoane fizice pot fi depuse din aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii care vor să îşi doteze locuinţele cu panouri solare care să le asigure căldură şi apă caldă din energia solară, pompe de căldură care să extragă energia termică din pământ sau centrale termice pe lemne, peleţi, brichete sau altă tocătură lemnoasă, au şansa să beneficieze de subvenţii cuprinse între 6000 şi 8000 de lei, prin programul “Casa Verde” 2011, care debutează din luna aprilie. Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava a precizat că, deocamdată, cea-a de-a doua sesiune de depunere de proiecte din cadrul acestui program se adresează doar persoanelor fizice.

Anul trecut, când a fost lansat programul „Casa Verde”, finanţat din Fondul pentru Mediu, sute de suceveni s-au grăbit să profite de ocazie, să îşi doteze locuinţele cu sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Astfel, în perioada 1 iulie 2010 – 11 ianuarie 2011 s-au depus 577 dosare de finanţare, încât suma alocată judeţului Suceava, 3.492.825 lei, a fost epuizată.

Pentru că la nivel naţional au mai rămas fonduri care nu au fost solicitate în alte judeţe, prin redistribuire, judeţului Suceava i-a fost atribuită suplimentar suma de 216.044,13 lei. Drept urmare, au mai putut fi depuse alte 36 dosare de finanţare, încât, până la data de 2 februarie, sucevenii aveau depuse 613 proiecte de finanţare, în valoare de 3.708.869.13 lei.

“Cele mai multe solicitări au fost pentru instalarea panourilor solare - 381 dosare; pentru instalarea centralelor termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice -211 dosare: pentru instalarea pompelor de căldură - 15 dosare, iar pentru instalaţii mixte - şase solicitări. Până în prezent au fost analizate 264 dosare, cele depuse în perioada 01 iulie 2010 – 03 septembrie 2010. Dintre acestea, 229 au fost aprobate şi 35 au fost respinse.

Pentru cele 229 dosare de finanţare aprobate până în prezent, au fost semnate 150 contracte de finanţare şi s-au  depus 22 dosare de decontare”, a declarat directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Iluţă Cocriş, care se aşteaptă ca un număr mare de suceveni să fie interesaţi de programul “Casa Verde” şi în 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele de finanţare “Casa Verde” 2011 pentru persoane fizice pot fi depuse din aprilie.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele de finanţare “Casa Verde” 2011 pentru persoane fizice pot fi depuse din aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei