Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Primul pacient cu probleme cardiace preluat de un elicopter militar de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pacient cu probleme cardiace din comuna Bogdăneşti a fost preluat ieri, în jurul orei 13 şi 50 de minute, din Fălticeni, pe Stadionul „Nada Florilor”, de un elicopter militar de la Iaşi, elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie. Bolnavul a fost transportat la Institutul de Cardiologie din Iaşi, acesta fiind primul caz de acest fel.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, din comuna Bogdăneşti, a fost preluat de la domiciliu, de ambulanţa din Fălticeni, în urma apelului familiei pacientului.

“În timp ce am transportat bolnavul spre Fălticeni, prin staţia cu care este dotată ambulanţa, s-au transmis date despre bolnav la Iaşi, acolo unde se  monitorizează  cazurile pe care noi le transportăm. Din ceea ce noi am transmis s-a ajuns la concluzia că starea pacientului este gravă şi că necesită transportarea urgentă la Iaşi”, ne-a spus doctorul de pe ambulanţă, Cristian Radu.

În scurt timp, pe Stadionul “Nada Florilor” a aterizat elicopterul care a preluat cazul. Personalul de pe ambulanţă ne-a spus printre altele că “este vorba de viaţa unui om care trebuie salvat. Noi am monitorizat în timpul transportului de la Bogdăneşti, la Fălticeni, starea bolnavului şi apoi l-am predat medicilor de pe elicopter, pentru a-l duce la Iaşi. La ora 14 şi 29 de minute  elicopterul a decolat şi a plecat spre Iaşi”.

La preluarea bolnavului de către elicopter a fost prezent şi viceprimarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Aldea, care a spus că e primul caz de acest fel şi că autorităţile îşi vor da concursul ca atunci când va fi necesar, stadionul sportiv să poată fi utilizat şi acest în scop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul pacient cu probleme cardiace preluat de un elicopter militar de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primul pacient cu probleme cardiace preluat de un elicopter militar de la Iaşi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da da trimis de
(23 dec 2010, 12:07:39
bv.frumos pt salvarea unui om

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei