Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

22 Decembrie

Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, comemoraţi la Fălticeni şi Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cornu Luncii a fost omagiat, marţi 21 decembrie, eroul local sublocotenent post mortem Puiu Mihailovici, căzut la datorie în zilele Revoluţiei din 1989. La mormântul eroului, străjuit de elevi ai Şcolii din Cornu Luncii ţinând în mâini steaguri tricolore, a fost săvârşită o slujbă de pomenire, organizată cu sprijinul Asociaţiei Cultul Eroilor a judeţului Suceava. Din partea acestei organizaţii au fost prezenţi, la Cornu Luncii, colonelul Nicolae Niga– preşedinte şi maistrul militar principal Dumitru Davidel– prim vicepreşedinte. Aceştia au depus o coroană la mormântul eroului şi au participat alături de localnici la un program artistic susţinut de elevi ai şcolii sub îndrumarea prof. Petrişor Iacob.

Primăria Municipiului Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au organizat miercuri, 22 decembrie, activităţi pentru comemorarea eroilor martiri căzuţi în Revoluţia din decembrie 1989. La ora 13.00, au fost depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, în parcul librăriei „Casa Cărţii”, din partea Primăriei Municipiului Fălticeni, a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi a partidelor politice reprezentate în Consiliul Local.

Jumătate de oră mai târziu, în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi “Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie, în timp ce se afla în misiune în Arad, preotul paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire urmată de depunere de coroane din partea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Grupei Ordine Publică Jandarmi Fălticeni.

Şi în cimitirul Oprişeni, la mormântul eroului Ionel Pascal, ucis în decembrie 1989 la Sfântu Gheorghe, a avut loc un ceremonial religios oficiat de preotul militar Cătălin Simion, după care s-au depus coroane de flori din partea Poliţiei Municipiului Fălticeni şi Detaşamentului de Pompieri Fălticeni al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, comemoraţi la Fălticeni şi Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, comemoraţi la Fălticeni şi Cornu Luncii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei