Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lungu

Realizările şi nerealizările anului 2010 la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La finele unui an de mandat la conducerea Primăriei Suceava, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a întocmit un bilanţ al realizărilor şi nerealizărilor anului care se termină.

“A fost un an bun, în care s-a lucrat mult la proiectele începute şi s-au pus bazele altora noi, foarte importante. 2011 va fi un an de foc, în care sucevenii nu vor scăpa de disconfort”, a spus Lungu, referindu-se la lucrările din Programul Operaţional Regional (POR).

 

Cinci proiecte pentru schimbarea la faţă a Sucevei

Edilul sucevean a spus că o importantă realizare a anului 2010 este tocmai faptul că Suceava este prima localitate din ţară care a semnat contractele de finanţare pentru proiectele depuse în cadrul POR, acestea fiind în prezent în faza de licitaţie a lucrărilor.

„O trec ca una dintre principalele reuşite ale anului 2010, pentru că am muncit foarte mult la acest proiect. Deja o primă licitaţie, cea pentru Centrul Tradiţiilor Populare, a avut loc marţi. Pe 29 decembrie va avea loc licitaţia pentru montarea camerelor video de supraveghere, care are ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor, pe 6 ianuarie va avea loc licitaţia pentru realizarea a două parcări subterane şi modernizarea zonei centrale a municipiului Suceava, iar pe 7 ianuarie are loc licitaţia pentru modernizarea a 14 străzi, cu poduri, pasaje şi două parcuri (la Gara Iţcani şi la Primăria Burdujeni). Pe 10 ianuarie vom avea licitaţie pentru modernizarea iluminatului public de-a lungul arterei principale, de la intrarea dinspre Fălticeni la ieşirea spre Botoşani, iar pe 19 ianuarie e programată licitaţia pentru reabilitarea şi consolidarea Cetăţii de Scaun a Sucevei. Urmează să avem foarte multe licitaţii în perioada următoare, de aceea nu prea avem sărbători la Primăria Suceava, pentru că trebuie să creăm toate condiţiile ca din primăvară să demarăm din plin proiectele din POR”, a declarat Ion Lungu, menţionând că pentru cofinanţarea acestor proiecte, municipalitatea suceveană are nevoie de peste 100 de miliarde de lei vechi.

 

Lucrările ISPA de la Suceava, model pe ţară

Una dintre realizările importante ale acestui an o constituie avansarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei, care deja a prins contur.

“Cu toate necazurile de până acum, cei de la Compania Naţională de Investiţii s-au angajat că în 2011 vor finaliza ruta ocolitoare la Suceava”, a precizat Lungu.

O altă lucrare de proporţii din care peste 50% s-a făcut în acest an este cea din proiectul ISPA, de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

“S-a finalizat în proporţie de 95% proiectul ISPA, un proiect care a produs mult disconfort în oraşul nostru, şi chiar suntem daţi ca exemplu de reuşită la nivel naţional, pentru că în celelalte localităţi fie a eşuat complet, fie e întârziat foarte mult. Meritul nostru a fost că i-am ţinut pe constructori în frâu, când cu biciul, când cu zăhărelul, inclusiv prin acele comandamente săptămânale, în condiţiile în care primăria nici măcar nu este parte în contract”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

 

Dezvoltarea urbanistică a Sucevei

Pe lista de realizări din acest an se numără finalizarea refacerii străzii Cernăuţi, închisă de peste 12 ani, demararea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, pe sediul fostului Cinematograf Modern, finalizarea blocurilor 20, 21 şi 22, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni. Tot în 2010 au fost finalizate şi predate 120 de locuinţe ANL – 80 pentru tinerii până la 35 de ani şi alte 40 de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, a fost amenajată o parcare modernă în faţa Primăriei municipiului Suceava, a fost refăcut parţial gardul de la Curtea Domnească şi au fost montate patru indicatoare moderne la intrările în oraş.

De asemeni, au fost reparate o serie de străzi pe care proiectul ISPA a fost încheiat – 22 Decembrie, Gheorghe Doja, Armenească şi Mărăşeşti, s-a finalizat aducţiunea de apă şi canalizare în cartierul Dealul Mănăstirii, iar în 2011 se va lucra la realizarea drumurilor şi parcărilor, precum şi la aducerea gazului metan.

Din cauza inundaţiilor, anul acesta a fost necesară refacerea a două poduri de peste râul Suceava, lucrări grele şi costisitoare.

“Anul acesta au fost licitate şi au demarat lucrările pentru actualizarea Planului Urbanistic General, o lucrare foarte importantă, pentru că sunt multe discuţii pe linie de urbanism. Planul vechi este expirat, aşa că avem nevoie de un PUG nou.

Au fost transformate obligaţiunile municipale în credit pe termen lung, chiar în condiţiile în care toate băncile internaţionale au rezerve în a mai acorda finanţări în România. A fost finalizată vânzarea cabinetelor medicale, am acordat 15 miliarde de lei vechi pentru modernizarea Spitalului Judeţean - secţiile de oncologie, urologie, diabet şi ortopedie. Au fost finanţate şi activităţile sportive şi culturale, dar şi unităţile de cult, în special Catedrala. Am demarat realizarea unui complex sportiv la intrarea în municipiul Suceava, cu o sală polivalentă de 5000 de locuri, un stadion municipal cu 15.000 de locuri şi două bazine de înot. Îmi doresc din toată inima să demarăm acest proiect în 2011 şi vom face toate eforturile necesare”, a adăugat edilul sucevean.

La capitolul nerealizări, Ion Lungu a trecut groapa ecologică de la Moara, care nu a fost finalizată, încât primăria e obligată să cheltuiască sume mari pentru transportul deşeurilor la Botoşani.

La final, Lungu a ţinut să le mulţumească sucevenilor pentru sprijinul dat în acest an, pentru faptul că i-a simţit aproape şi s-au dovedit înţelegători, în ciuda neplăcerilor provocate de lucrările din oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizările şi nerealizările anului 2010 la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Realizările şi nerealizările anului 2010 la Primăria Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(23 dec 2010, 12:06:36
O urare’n sine poate fi banală
Sau poate fi ca apa care hrăneşe o floare
Sau stropul de iubire din ura generală
Ce calcă Suceava în picioare

Când încetezi să mai gândeşti
Îţi auzi singurătatea urlând
Sucevene,tu cum te pregăteşti ?
Vine Crăciunul în curând !

Poţi lăsa deoparte ranchiuna ?
Poţi ! încearcă şi ve-i vedea
Ai uitat că decembrie este luna
Când s-a născut Iisus Mesia ?

Sărbătorim naşterea Lui
Nu regăsirea...prin magazine
Sau asasinarea porcului
Să ne’asigurăm burţile pline

Crăciun Fericit,suceveni !
Fericit şi...îmbelşugat
Ignoraţi’l pe locatarul de la Cotroceni
El e,oricum,tot timpul beat
1.1  RE: *** trimis de
(23 dec 2010, 12:15:02
Ovidiule, nu zici tu rau ce zici acolo, pentru cine vrea sa priceapa.
Ai scapat un "ve-i" acolo care nu iti face cinste, de altfel mesajul e bun.

On topic: poate o reprioritizare sa fie de bun augur. mai sunt detalii din astea care supara, pana sa ajungem la centrul sportiv.

De restul, La multi ani, nu va enervati de Craciun sau Anul nou, mancati si beti moderat, etc etc
1.2  RE: *** trimis de
(23 dec 2010, 12:21:10
m-am grăbit,îmi cer iertare(şi n-o să se mai întâmple până data viitoare)haha
2.   Cetateanul nu este intrebat??? trimis de
(23 dec 2010, 12:09:07
D-le primar, de ce nu intrebati si cetatenii Sucevei ce ar dori ei sa se faca in acest oras! Credeti ca acum prioritatea orasului este un complex sportiv cand toate aleile si parcarile dintre blocuri nu au mai fost modernizate de 30-40 de ani?? Dar ce ziceti de strazile secundare?? Oare cu suma imensa de bani ingropata intr-un complex sportiv nu s-ar putea pava toate aleile dintre blocuri, s-ar amenaja parcarile si spatiul verde si locuitorii ar fi MUUULT mai multumiti decat de un centru sportiv?? Nu zic ca un centru sportiv nu ar fi necesar, dar haideti sa punem la punct restul orasului, unde traiesc oamenii zi de zi, dupa care aruncam banii pe proiecte interminabile. Culmea, nici groapa de gunoi ecologica a orasului nu este o prioritate!! Ci doar centrul sportiv!! D-le primar, sper ca o data cu venirea Sarbatorilor de iarna, va mai relaxati putin si schimbati un pic prioritatile orasului in favoarea cetateanului si nu in favoarea personala!!
3.   ISPA, programul lui? trimis de
(23 dec 2010, 14:31:13
Cat a fost intarziata (impiedicata) aplicarea acestui program in Suceava, stie cineva? De ce nu spune asta dl Primar?
4.   MOE pdl ! trimis de
(23 dec 2010, 18:17:06
Taraneee ! Fugi, si ne lasa ! In ultimul mandat ai furat, de o mie de ori mai mult, decat in primul ! Te crezi la Prelipca ? Sper sa arzi in iad ! Strazi murdare, neasfaltate, zona industriala distrusa, si multe altele ! Pun pariu ca nu te mai voteaza lumea !winking
5.   Suceava trimis de
(23 dec 2010, 22:07:18
Cu bune din partea unora, cu rele din partea altora, eu personal, domnule Lungu va felicit pentru reusitele de anul acesta. Si sper ca anul viitor sa fie un an cu reusite mai bune decat anul 2010. Oricum, va doresc sarbatori fericite si dvs si familiei si sa reveniti la anul cu forte proaspete pentru a demara proiectele pe care vi le-ati propus pentru judetul nostru. La multi ani si sarbatori fericite!
5.1  RE: Suceava trimis de
(28 dec 2010, 13:37:49
subscriu si eu aici .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei