Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Drumurile naţionale, judeţene şi locale au „înghiţit” în 2010 peste 300 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de milioane de euro au fost investiţi în reabilitarea drumurilor judeţene şi locale, dar şi a celor naţionale din judeţul Suceava în cursul acestui an. Aşa indică bilanţul prezentat miercuri de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu. Cadariu a declarat că investiţiile în infrastructura de drumuri s-au realizat în special cu fonduri europene, amintind în primul rând de finalizarea drumului naţional 17 Suceava-Vatra Dornei în lungime de 139 de kilometri, lucrare care a costat peste 100 de milioane de euro. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a adus în prim plan şi investiţia la centura ocolitoare a municipiului Suceava, în valoare de 50 de milioane de euro, apreciind faptul că în acest an lucrările au avansat foarte mult. „E un proiect mare, cu 13 kilometri de drum care va fluidiza traficul în municipiul Suceava”, a precizat Cadariu.

 

Proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării pentru programul „10.000 km de drumuri judeţene şi locale”

El a subliniat că în acest an în drumurile judeţene s-au investit peste 54 de milioane de euro.

„Mă refer aici la cele patru drumuri judeţene modernizate prin Programul Operaţional Regional la care s-au făcut şi recepţiile, dar aş aminti aici şi finalizarea drumului de pe Valea Soloneţului, realizat în special cu bani de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Chiar dacă a fost un an de  criză, chiar dacă a fost un an în care în ceea ce priveşte întreţinerea drumurilor judeţene am avut probleme cu licitaţia pentru desemnarea operatorului, cu toate acestea o sumă de trei milioane de euro a fost alocată pentru întreţinerea în situaţii  de urgenţă a acestor drumuri judeţene în ideea de a le face suportabile traficului. Asta în condiţiile în care am avut calamităţi şi o iarnă foarte grea”, a spus Cadariu.

Pentru drumurile locale, a menţionat Cadariu, sunt în derulare proiecte în valoare de 68 de milioane de euro, investiţiile fiind finanţate în marea lor majoritate prin programul naţional de dezvoltare rurală. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că proiectele care nu au prins finanţare prin acest program european vor fi propuse spre finanţare prin programul guvernamental „10.000 km de drumuri judeţene şi locale”.

„Am făcut deja adrese de informare către Ministerul Dezvoltării care derulează aceste proiecte în care am prezentat necesităţile judeţului, în primul rând acele proiecte nefinanţate prin programul de dezvoltare rurală şi POR, dar şi alte necesităţi, în speranţa că la anul vom putea aduce în judeţ alte sume din fonduri guvernamentale”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumurile naţionale, judeţene şi locale au „înghiţit” în 2010 peste 300 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Drumurile naţionale, judeţene şi locale au „înghiţit” în 2010 peste 300 de milioane de euro3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei