Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2010 - Anul XV, nr. 294 (4585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A scăpat ieftin

Suceveanul care voia să vândă salariul Andreei Esca a primit un an cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care a încercat să vândă ziarelor de scandal din Bucureşti salariul Andreei Esca, prezentatoarea ştirilor Pro TV, a scăpat destul de ieftin din procesul în care a fost implicat. Ciprian Ionuţ Enciu nu va sta nici o zi după gratii şi asta pentru că magistraţii i-au aplicat o pedeapsă cu suspendare.

Pentru sustragere neautorizată din sistemul informatic al băncii, judecătorii l-au condamnat la un an cu suspendare, iar pentru abuz în serviciu contra intereselor publice a primit trei luni, tot cu suspendare. Judecătoria Suceava a mai ajuns la concluzia că în privinţa divulgării secretului profesional trebuie aplicată doar o amendă penală, în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, instanţa a decis să-i impună lui Enciu plata unor cheltuieli de judecată în valoare totală de 6.000 de lei. Sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Suceava.

Ionel Andrişan, avocatul lui Ciprian Ionuţ Enciu, a declarat că încă nu s-a luat o hotărâre privind atacarea soluţiei Judecătoriei Suceava. „Cu privire la decizia de a apela la căile de atac prevăzute de lege, mă voi consulta zilele următoare cu clientul meu. În ceea ce priveşte pedeapsa aplicată de instanţa de judecată, consider că este echilibrată”, a spus avocatul Ionel Andrişan.

 

Procesul a avut loc la „secret”

Trebuie menţionat că procesul de la Judecătoria Suceava a avut doar câteva termene, iar în sala de judecată au avut acces doar părţile direct implicate, după ce Andreea Esca a depus o cerere în acest sens.

Faptele pentru care a fost condamnat Ciprian Ionuţ Enciu au avut loc la începutul acestui an. La acea vreme, Enciu, care era angajat la UniCredit Ţiriac, a accesat date despre salariul Andreei Esca şi a încercat să le valorifice. Suceveanul a contactat mai multe ziare centrale pentru a vinde informaţiile, solicitând în schimb suma de 500 de euro. Ziarele centrale nu numai că nu l-au plătit, dar au şi anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti.

Cu ocazia anchetei, reprezentanţii UniCredit Ţiriac s-au constituit parte civilă, solicitând despăgubiri de 100.000 de euro, pretenţii la care au renunţat în timpul procesului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care voia să vândă salariul Andreei Esca a primit un an cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Suceveanul care voia să vândă salariul Andreei Esca a primit un an cu suspendare2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei