Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2010 - Anul XV, nr. 294 (4585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Slujbă tristă

„Ciompi” se întoarce acasă în sicriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunitatea de suceveni şi nu numai din Londra nu l-a uitat pe Bogdan Gabriel Pădureţ, zis „Ciompi”, zis şi „Tony”. Duminică la amiază, la Biserica Românească Holborn, situată în centrul capitalei Angliei, „Ciompi” a fost comemorat în cadrul unei slujbe la care au participat peste 100 de apropiaţi, prieteni din copilărie, colegi de muncă sau persoane care l-au cunoscut întâmplător.

Au fost momente triste şi emoţionante, iar cei care au vorbit şi l-au amintit pe „Tony” ca pe un om vesel, fericit şi mândru de ceea ce făcea. Slujba a fost oficiată pe preotul Silviu Pufulete, atât în română, cât şi în engleză.

Pentru sufletul lui „Ciompi” s-a făcut şi pomană, cei prezenţi primind colaci. Un mic ajutor pentru familia suceveanului a fost strângerea de donaţii. Banii sunt necesari pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

 

Sufletul lui „Ciompi”, neliniştit

Pe tot parcursul slujbei religioase şi al cuvintelor rostite de prieteni şi apropiaţi, fotografia lui „Ciompi” a stat în faţa altarului. La un moment dat, tabloul a fost atins de unul dintre oameni, iar apoi altcineva a încercat să-l pună la loc, fără prea mare succes însă. În bătrâni se spune că este un semn că sufletul celui mort nu are linişte. „Ciompi” avea doar 29 de ani, iar dorinţa sa era să-şi ajute familia şi să-şi ridice o casă la Slătioara, la bunicii săi. Din păcate, visul său nu se va îndeplini, dar familia a ţinut cont de asta şi înmormântarea va avea loc în satul bunicilor.

 

Va fi adus acasă în această seară sau mâine

Între timp, autorităţile engleze au decis să permită ridicarea trupului lui „Ciompi”. Cortegiul funerar a plecat din Anglia şi urmează să ajungă în Suceava în această seară sau mâine dimineaţă. Pentru că înmormântarea va avea loc la Slătioara, maşina care vine de la Londra nu va mai ajunge la Suceava, iar familia se va deplasa acolo. Pe ultimul drum îi vor fi alături şi câţiva buni prieteni şi cunoscuţi din Anglia, dar şi dintre cei din România.

 

Ucigaşii, încă în libertate

Până acum, la mai bine de două săptămâni de la execuţia în stil mafiot în urma căreia Bogdan Gabriel Pădureţ şi-a pierdut viaţa, poliţia britanică nu a oferit amănunte care să ducă la concluzia că ancheta este aproape de final. De altfel, în urmă cu zece zile, reprezentanţii Scotland Yard au cerut ajutorul tuturor celor care au văzut ori au auzit ceva în dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2010 şi care ar putea ajuta la rezolvarea cazului. Între timp, presa londoneză a avansat şi un posibil motiv al crimei. Ziarul „The Dailly Mirror”, spune că „Ciompi” a fost executat într-o operaţiune profesionistă, după o ceartă cu un bodyguard al unui alt club.

„Poliţia crede că Pădureţ a fost împuşcat în North London, în cadrul unui <război al bodyguarzilor>. Pădureţ, în vârstă de 29 de ani, care era şeful serviciului de securitate al clubului exclusivist Mayfair, în West End, la Londra, a fost implicat într-o ceartă cu bodyguardul unui alt club din capitala britanică. El abia fusese adus acasă în momentul când a fost împuşcat de patru ori în cap, în timp ce se afla în maşină, de o persoană care se afla pe o motocicletă”, scrie ediţia electronică a lui Dailly Mirror.

În schimb, Scotland Yard crede că execuţia este opera unor oameni care ştiau exact ce fac. "A fost o crimă premeditată şi executată cu sânge rece. Pădureţ era, fără îndoială, ţinta", a declarat inspectorul-şef Jacqueline Sebire.

 

Executat cu patru gloanţe

Potrivit datelor prezentate de Scotland Yard, „Ciompi” a fost ucis cu patru gloanţe. Acestea au fost trase, după câte se pare, dintr-un pistol de calibrul 3,8 mm. Crima s-a petrecut la ora 5.30 (7.30, ora României), când „Ciompi” a ajuns în faţa casei în care locuia. Suceveanul a fost condus acasă cu maşina de un prieten, iar poliţia crede că o motocicletă pe care se aflau două persoane a parcat la Tillingbourne Gardens cu câteva minute înaintea sosirii maşinii.

Când maşina s-a oprit, persoana de pe locul din spate al motocicletei a mers până la geamul maşinii din dreptul pasagerului, a scos un pistol şi l-a împuşcat pe Pădureţ de patru ori, apoi a alergat la motocicletă, care a plecat cu viteză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ciompi” se întoarce acasă în sicriu.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
„Ciompi” se întoarce acasă în sicriu4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Informati-VA trimis de
(14 dec 2010, 17:11:11
BISERICA NU SE NUMESTE HOLBORN, CI E IN CARTIERUL HOLBORN.
1.1  RE: Informati-VA trimis de
(14 dec 2010, 17:18:51
Stii tu...
1.2  RE: Informati-VA trimis de
(14 dec 2010, 18:12:13
zaraza..eu cand umblam la biserica din Holborn, preot fiind ca si acum pr.Pufulete, alte detalii(Holborn se afla pe linia rosie CENTRAL LINE ) iti trebuia viza, nu ca acum toti cocalarii cu muschi vin cu buletinul si pleaca ..numai ei stiu cum.
1.3  RE: Informati-VA trimis de
(15 dec 2010, 08:09:52
Nu n-e dai si niste numere de bus-uri??? La cat de ingamfat esti,degeaba mergeai la biserica...
2.   ... trimis de
(15 dec 2010, 02:47:56
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!... Atat de tanar sa te duci...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei