Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disperare

Aproape 1000 de suceveni au încercat să “păcălească” sistemul de acordare a ajutoarelor la încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Disperaţi că, după ce ani la rând au plătit mai puţin la încălzirea locuinţei, pentru că o bună parte din suma datorată, în unele cazuri chiar şi 90%, le era suportată de stat, ca subvenţie la căldură, anul acesta ar fi pierdut această sursă de venit, aproape 1.000 de suceveni au încercat să “păcălească” sistemul, depunând cereri incomplete sau completate în mod voit cu date false.

În urma verificării parţiale a celor 6.600 de cereri de subvenţionare a căldurii care au ajuns la Primăria Suceava, deja 740 de cereri nu pot fi puse în plată, pentru că sunt completate cu date false sau sunt incomplete, în cele mai multe cazuri solicitanţii “omiţând” anumite informaţii tocmai pentru că duceau la eliminarea lor dintre beneficiarii de subvenţii. Numărul cererilor respinse va creşte în perioada următoare, poate chiar peste 1.000 de cazuri, după ce vor fi verificate toate cererile depuse şi vor fi făcute anchete sociale la 3% dintre solicitanţi.

 

Autoturismele cu capacitate de peste 1600 cm cubi au provocat cele mai multe excluderi

Cele mai multe cereri cu probleme sunt la persoanele care beneficiază de căldură în sistem centralizat. Până acum, din cele 5.300 de cereri depuse de populaţie, 2.700 au fost analizate şi trimise la plată, în vreme ce 500 nu pot fi procesate pentru că nu sunt completate corect, având multe informaţii lipsă, în vreme ce 140 de cereri au fost deja respinse, pentru că solicitanţii nu se încadrau în criteriile de acordare impuse de anul acesta.

În cele mai multe dintre cererile care nu au putut fi trimise la plată lipsesc acte doveditoare privind veniturile, solicitanţii deţin bunuri care exclud acordarea ajutorului de încălzire, nu sunt depuse acte de identitate cu mutaţie la adresa pentru care se solicită ajutorul de încălzire ori lipsesc actele de închiriere sau subînchiriere din partea proprietarului.

În foarte multe cazuri, proprietarii locuinţelor au pierdut dreptul de a primi subvenţie la căldură pentru că cel puţin unul dintre copiii care stau cu ei are maşină de peste 1.600 cm cubi. În alte cazuri, ajutorul a fost pierdut din cauza terenurilor intravilane deţinute, de peste 1.000 de mp, sau pentru că deţineau şi alte clădiri în proprietate.

Într-unul din cazuri, adeverinţa de venit adusă ca probă la dosar era de fapt o adeverinţă medicală, a unui medic stomatolog.

 

Bazarişti şi proprietari de bărci cu motor cer ajutoare la încălzire

Dintre cele 958 de cereri de acordare a subvenţiei la încălzire depuse de proprietarii de centrale pe gaz metan, 310 au fost verificate şi trimise la plată, în vreme ce 28 au fost respinse.

Printre cauzele care au dus la respingerea solicitărilor se numără atât faptul că au solicitat ajutoare la încălzire persoane care aveau buletin de Italia, cât şi proprietari de trei-patru chioşcuri în Bazar. Într-un alt caz, o persoană care deţine barcă cu motor, şalupă şi maşină de peste 1.600 cm cubi şi-a închiriat locuinţa propriului copil, care locuieşte la aceeaşi adresă, sperând că astfel păcăleşte sistemul şi primeşte subvenţie la căldură.

 

Terenul de peste 1000 mp i-a lăsat fără subvenţia la căldură

În cazul sucevenilor care se încălzeau cu lemne de foc, cu cărbuni sau produse petroliere, cele mai multe cazuri de respingere a dosarului au apărut din cauza deţinerii a peste 1.000 de mp de teren intravilan.

Din cele 372 de cereri depuse, 56 au fost respinse din această cauză, sau pentru că proprietarii depăşeau veniturile admise pe membru de familie, de 615 lei.

În mod ironic, sunt cazuri ale unor bătrâni cu pensii mici, de aproximativ 300 de lei, care au pierdut ajutorul bănesc acordat la încălzirea locuinţei pentru că aveau cu un metru de teren peste cei 1.000 de mp prevăzuţi ca limită în lege, în vreme ce alţii, care deţineau 998 sau 999 de mp de teren, vor primi bani pentru căldură la iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1000 de suceveni au încercat să “păcălească” sistemul de acordare a ajutoarelor la încălzire.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Aproape 1000 de suceveni au încercat să “păcălească” sistemul de acordare a ajutoarelor la încălzire2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Boii ce ne conduc trimis de
(16 nov 2010, 21:05:15
Sunte-ti atat de cretini de ma mir ca nu va crapa bostanul de atata prostie.Iar voi din presa sunte-ti mai ceva.Pai voi ati citit conditiile pentru acordarea subventiei? Va spun eu spete: unula care are 3 porci nu primeste subventie altul care are 9 ari in centrul urbei si 3 masini sub 1200cm cubi primeste, asa-i? Unul care are drujba nu primeste fata de altul care nu are drujba dar are o casa in constructie neintabulata si 5 ari in centrul urbei? Cine-i fraier? Romani votati cu capul, nu cel din pantaloni ca ajung sa va conduca ca(pu)rile lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei