Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curajoasă

O pensionară a predat poliţiei două hoaţe, după ce s-a luptat cu ele în propria casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 64 de ani s-a trezit în casă cu două minore de etnie romă, care tocmai îi furaseră telefoanele şi o sumă de bani. Nu s-a pierdut însă cu firea, ci a început o luptă corp la corp cu cele două mici hoaţe. Deşi lovită  şi zgâriată, până la urmă, ajutată şi de o vecină, a reuşit să le ţină în loc pe vizitatoarele nepoftite şi să le predea apoi poliţiei.

 

Duminică dimineaţă, puţin după ora 10.00, Poliţia municipiului Suceava a fost anunţată că două tinere au fost surprinse de proprietara unei locuinţe în timp ce se aflau la furat. O patrulă de poliţie s-a deplasat imediat la adresa indicată, pe strada Mărăşeşti, unde au fost găsite cele două suspecte. Una are 15 ani şi una 16, ambele având domiciliul în comuna Şcheia. În privinţa femeii a cărei locuinţă a fost călcată de cele două este vorba de o anume Maricica M., în vârstă de 64 de ani.

 

A dat nas în nas cu hoaţele în holul apartamentului

Din scenariul conturat de poliţie rezultă că femeia, care locuieşte singură, se afla în bucătăria locuinţei, iar la un moment dat a auzit un zgomot în holul apartamentului. Se întâmpla puţin înainte de ora 10.00, iar când a deschis uşa de la bucătărie, aceasta a dat peste două minore de etnie romă, care au încercat să o împingă şi să iasă din locuinţă. Una dintre minore chiar i-a aplicat mai multe lovituri victimei şi a zgâriat-o în zona pieptului, ţipetele proprietarei fiind auzite de o vecină, care i-a sărit în ajutor. Până la urmă cele două minore au fost imobilizate, vecina care a sărit în ajutor sunând la un moment dat la 112 şi cerând ajutor poliţiei. Sperând că va scăpa, una dintre minore a aruncat pe jos două telefoane mobile şi o bancnotă de o sută de lei, bunuri care, a stabilit poliţia, fuseseră furate cu câteva minute înainte din casă.

 

Una dintre minore a ajuns în arest

„Cele două minore au recunoscut comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat, faţă de minora de 16 ani s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu, luându-se măsura reţinerii pe o perioada de 24 ore. Ulterior aceasta a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi emitere a unui mandat de arestare. Instanţa şi-a însuşit propunerea şi a emis mandat de arestare preventivă pentru un număr de 19 zile”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, precizând că fata de 15 ani care i-a fost complice urmează a fi expertizată din punct de vedere neuro-psihiatric deoarece există suspiciuni că nu are discernământ.

 

O victimă după acelaşi tipar şi la Rădăuţi

Trebuie spus că cele două minore au pătruns în locuinţă pe uşa apartamentului, care nu era încuiată. Cu două zile înainte, vineri, 12 noiembrie, şi un bătrân în vârstă de 70 de ani din municipiul Rădăuţi s-a trezit „vizitat” de hoţi. Bătrânul se afla în baie, iar hoţii, profitând de faptul că uşa apartamentului nu era încuiată, au intrat în casă şi au furat mai bine de 1.100 de lei.

În aceste condiţii, poliţia îi avertizează pe proprietarii de apartamente să îşi asigure uşile şi atunci când sunt acasă, aceste exemple arătând că persoane care vin la cerşit obişnuiesc să bată la uşă şi, dacă nimeni nu răspunde, să încerce să pătrundă în locuinţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pensionară a predat poliţiei două hoaţe, după ce s-a luptat cu ele în propria casă.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O pensionară a predat poliţiei două hoaţe, după ce s-a luptat cu ele în propria casă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(16 nov 2010, 13:20:29
De ce nu dati numele si fotografiile hoatelor???
2.   Comentariu trimis de
(16 nov 2010, 20:50:23
Chiar asa, nu cred ca e vorba de discriminare. aratati-le fetele, sa stim cand vin pe la usa, sau cand sunt pe strada, la cersit ca n-au mama sau n-au tata, ca de fapt sunt hoate. Si sigur au fost invatate. si sigur cineva le astepta afara..... Cand o sa vedem tigani muncind cinstit............
3.   Jegoasele trimis de
(16 nov 2010, 21:22:31
Una din ele sigur e Galeta. Adica Gherman Cristina Elena, din Scheia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei