Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni fără valoare

Poliţiştii comunitari dau amenzi ilegal în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Comunitară Suceava aplică ilegal amenzi pentru încălcarea reglementărilor pe linie rutieră. Verdictul a fost dat de Judecătoria Suceava în urma unei plângeri depuse de o societate care a primit o amendă la începutul acestui an pentru că unul dintre şoferii pe care-i avea angajaţi circula pe un drum restricţionat. Soluţia dată la sfârşitul săptămânii trecute nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Suceava.

Concret, judecătorii au avut de analizat plângerea înaintată de o societate din Suceava, amendată contravenţional cu suma de 400 de lei, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 289 din 2008. Sancţiunea a fost aplicată deoarece unul dintre şoferii firmei a intrat pe strada Nicolae Bălcescu, un drum restricţionat temporar de administrator pentru că se executau lucrări. Interzicerea accesului era semnalizată şi marcată corespunzător, iar culpa era evidentă, a şoferului.

Supărarea reprezentanţilor firmei sucevene a plecat de la faptul că amenda nu i-a fost aplicată şoferului, dar şi pentru că cei care au aplicat amenda erau poliţiştii comunitari şi nu poliţiştii de la Biroul Rutier.

Ştefan Gudula, avocatul care a reprezentat firma în proces, este de părere că amenda este lovită de nulitate şi trebuie anulată.

„Actul constatator a fost întocmit de către un organ necompetent în materie, în speţă Poliţia Comunitară Suceava, deoarece conform art. 109 din O.U.G. nr. 195/2002, <Constatarea contravenţiilor referitoare la circulaţia pe drumurile publice se realizează în mod direct de către poliţistul rutier>, iar conform art. 2 din acelaşi act normativ <Îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice se fac de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care are obligaţia să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora>”, a arătat avocatul Gudula.

Acesta a menţionat că soluţia dată de Judecătoria Suceava este una corectă, mai ales că şi alte instanţe din ţară au luat decizii similare.

Mai trebuie spus că dacă această soluţie va rămâne definitivă ea nu se aplică şi celorlalţi şoferi amendaţi de Poliţia Comunitară, care trebuie să urmeze, la rândul lor, calea proceselor în instanţele de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii comunitari dau amenzi ilegal în Suceava.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Poliţiştii comunitari dau amenzi ilegal în Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca o idee de articol trimis de
(16 nov 2010, 11:16:34
De cand politistii comunitari dirijeaza circulatia in intersectii ? Mergeti dimineata de la Metro la vale si ii vedeti la spital, in intersectia de la politie, etc.
2.   Exista solutii trimis de
(16 nov 2010, 12:35:40
io zic, ca, daca luam vreo 5 pe botul masimii , asa , la prima ora, si le rupem picioarele, o sa se lase de dirijat.
3.   Solutia trimis de
(16 nov 2010, 13:43:26
.....io zic ca daca respectam legile si ne purtam in trafic ca oamenii si nu avem ce sa ascundem pe majoritatea nu ne deranjeaza politia comunitara,rutiera...etc ,
3.1  RE: Solutia trimis de
(16 nov 2010, 13:50:16
Nu spunea nimeni sa nu respectam legile. Ceea ce fac ei se numeste "abuz de autoritate". Unele fapte, cele cu dirijatul circulatiei si cu girofarurile albastre pe masini intra la penal. E ca si cum m-as apuca eu sa dirijez circulatia in intersectii !
4.   :)) trimis de
(16 nov 2010, 13:46:30
In primul rand, din cate stiu, nu au voie nici sa aiba girofarurile alea albastre pe masina. Sunt ilegale pentru ei. Maine-poimaine o sa oficieze si nunti s.a.m.d.
5.   Si ce va mira trimis de
(16 nov 2010, 18:44:59
nu e de mirare asa ceva la noi in tara.Maune-poimane ai sa-i vezi si pe politai de le TF(transport feroviar) prin intersectii dirijand traficul si aplicand amenzi.Am ajuns o tara de tot r......l
6.   Contrdicţie trimis de
(17 nov 2010, 11:03:25
Are dreptate ELYAS! Du-te ori unde in occident şi o sa vezi gardienii publici dând amenzi de circulaţie,fară ca nimeni să obiecteze.Probabil, acel judecător respectă legile la fel ca cel sancţonat!
7.   Asa am ajuns trimis de
(17 nov 2010, 11:05:49
bine ca se mai gasesc si unii care contesta amenzile puse de prostoii comunitari. respect politistii de la circulatie care cat de cat au habar de lege si de cum trebuie sa circuli,dar cand vedem pe drumurile publice toti strungarii, frezorii ,macaragii ,magazionerii si sudorii de prin ifa si imus cch ,etc ca au ajuns cu veste reflectorizante si dirijeaza circulatia mii scarba.vai de mama lor si al ei de inteligenta pe care o arata acesti asa zisi,,,,politisti comunitari. sa fereasca dumnezeu sa-i dai prostului baston in mana si cascheta in cap.apoi sa vezi tu cine este el in fata lui. jumate sunt adevarati retardati celalta jumatate pleava care era in uzinele ceausiste.inca odata,,,,VAI DE MAMA LOR.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei