Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scădere drastică

Subvenţii la căldură pentru mai puţin de jumătate dintre beneficiarii de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni care an de an au beneficiat de ajutoare la încălzirea locuinţelor au pierdut această sursă de venit, din această iarnă, ca urmare a introducerii noilor criterii de acordare a subvenţiilor.

În ciuda faptului că au avut suficient timp la dispoziţie pentru a completa şi aduce la asociaţiile de proprietari şi la primărie cererile de acordare a ajutoarelor la căldură, numai 6.600 de suceveni au mai depus astfel de cereri, care îi pot scuti de o bună parte din cheltuielile de încălzire din timpul iernii.

Cele mai multe cereri de ajutoare la căldură, 5.300, au fost depuse de sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Comparativ, anul trecut, numărul sucevenilor racordaţi la Termica care au beneficiat de subvenţii a fost de aproape 9.100.

Dintre sucevenii care se încălzesc folosind centrale de apartament, pe gaz metan, doar 958 au mai depus anul acesta cereri de acordare a subvenţiilor la căldură, în vreme ce anul trecut, numărul celor care au primit efectiv compensări la plata gazului metan ars pentru producerea căldurii a fost de 2.300 de persoane.

Şi sucevenii care locuiesc la case şi folosesc lemnul, cărbunele sau produse petroliere la încălzirea locuinţelor au fost afectaţi de noile criterii de acordare a subvenţiilor la căldură.

Dacă anul trecut, numărul celor care au beneficiat efectiv de subvenţie a fost de aproape 1.100 de persoane, anul acesta, numărul cererilor depuse e de numai 372.

 

“Întârziaţii”, aşteptaţi până pe 20 noiembrie

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a spus că, în ciuda apelurilor repetate către asociaţii de a aduna din timp cererile de subvenţii de la populaţia racordată la Termica, doar 65 din cele 102 asociaţii din municipiu au depus cererile până la termenul limită stabilit, 11 noiembrie.

“Asociaţiile care nu au depus cereri sunt asociaţii mici, de câteva blocuri sau chiar o scară de bloc, încât este posibil să nu aibă familii care să se încadreze în normele de acordare a subvenţiilor la căldură. Dacă sunt totuşi situaţii speciale, pentru care vor să mai aducă cereri de subvenţii, le mai primim până pe 20 noiembrie, dar nu mai târziu, pentru că ele trebuie verificate şi trimise la Bucureşti, să poată intra în plată”, a declarat Lucian Harşovschi.

Din cele 6.600 de cereri de subvenţionare a căldurii ajunse la Primăria Suceava, multe nu pot fi puse în plată, fiind incomplete sau completate cu date nereale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţii la căldură pentru mai puţin de jumătate dintre beneficiarii de anul trecut.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subvenţii la căldură pentru mai puţin de jumătate dintre beneficiarii de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei