Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Proiectul de informatizare a Consiliului Judeţean a fost finalizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava a finalizat un proiect cu finanţare europeană în vederea informatizării acestei instituţii. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, valoarea totală fiind de 2,09 milioane de lei, din care 1,55 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie a spus că scopul proiectului a fost de a transforma infrastructura actuală a administraţiei publice, bazată pe tehnologii clasice, într-un sistem informaţional apt să optimizeze funcţionarea tuturor structurilor din cadrul administraţiei judeţene. Proiectul, intitulat „Sistem integrat pentru performanţa actului administrativ, prin implementarea soluţiilor de E-Guvernare, în cadrul Consiliului Judeţean Suceava”, a fost realizat de firmele Assist Software şi IndSoft. Vasile Ilie a mai arătat că beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii şi agenţii economici, prin crearea unui canal de comunicare transparent, astfel încât timpul petrecut la ghişeele CJ Suceava va fi redus semnificativ, dar şi personalul administraţiei judeţene care are la dispoziţie în momentul de faţă sisteme informatice de ultimă generaţie, precum şi o bază de date cu informaţiile de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea.

„Acest sistem modern, integrat, oferă eficienţă şi eficacitate întregii activităţi a Consiliului Judeţean Suceava, constituind în acelaşi timp un furnizor de date corecte şi actuale pentru aplicaţiile de suport al deciziilor. De asemenea, sistemul informatic integrat realizează gestionarea în mod unic a tuturor categoriilor de date şi a informaţiilor din instituţia noastră. Acest sistem oferă soluţii pentru activităţile financiar – contabile, de buget, de personal – salarizare şi de gestiune a documentelor”, a spus Ilie.

El a mai adăugat că tot prin acest proiect, la intrarea în Consiliul Judeţean au fost amenajate două infochioşcuri, cu ajutorul cărora populaţia poate să obţină toate informaţiile de care are nevoie cu privire la activitatea CJ Suceava, precum şi circuitul documentelor solicitate de la această instituţie.

„Ca exemplu, la aceste infochioşcuri cetăţenii pot obţine informaţii privind documentele de care au nevoie pentru o autorizaţie de construcţie, demolare sau altele asemănătoare.

Aceste infochioşcuri sunt o interfaţă deschisă către populaţie şi către firme, acestea din urmă putând verifica mai uşor care este stadiul certificatelor şi al autorizaţiilor solicitate de la Consiliul Judeţean. Acum se poate verifica mai uşor traseul oricărei hârtii pe care cineva a depus-o aici, fără a mai merge din birou în birou pentru a vedea ce se întâmplă cu respectivul document. De asemenea, acest sistem ne permite să fim mai prompţi, mai bine informaţi şi să luăm măsurile ce se impun pentru a rezolva repede şi eficient probleme care pot să apară”, a declarat Ilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de informatizare a Consiliului Judeţean a fost finalizat.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Proiectul de informatizare a Consiliului Judeţean a fost finalizat2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O porcarie trimis de
(15 oct 2010, 11:39:37
In spatele vorbelor mari eu cred ca se ascunde o porcarie. Cu ce este diferita activitatea CJ Suceava de cea a CJ Botosani sau CJ Iasi? De ce este permisa implementarea unor solutii diferite in fiecare judet? Cei de la Bucuresti nu pot licita o singura data pentru o solutie flexibila care sa fie aplicata in toate judetele tarii? Sunt sigur ca solutia implementata la Suceava nu este compatibila cu solutia implementata la Iasi. Daca vrei sa centralizezi datele din toate judetele probabil ca trebuiesc zeci de programe de conversie a datelor (asta in cazul fericit in care datele stocate sunt compatibile intre ele). Se fac 40 de licitatii si se platesc 40 de solutii in loc sa se implementeze doar una suficient de desteapta si flexibila.
2.   Adevarat trimis de
(15 oct 2010, 13:28:13
Foarte bine spus H2SO4.

Practic de asta pierde romanul de rand ani de zile la statul la cozi, pentru ca autoritatile nu pot sa aiba un sistem informatizat unitar, una sau cateva (dar putine) baze de date prin care sa se poata conlucra intre institutiile statului. Daca te duci sa platesti impozite pe casa, inregistrarea se face intr-o baza de date, impozitul pe masina se inregistreaza in alta baza de date si asa mai departe. Iar ca sa demonstrezi unor institutii ca ti-ai platit darile catre alte institutii, trebuie sa te duci unde ai platit, sa iti iei o adeverinta sau ceva care sa ateste acest fapt si abia apoi te poti duce unde aveai treaba (cazul cel mai comun). Si iata cum se consuma inutil paduri intregi pentru hartie, se sta inutil la cozi si se pierde o gramada de timp care ar putea fi folosit mult mai bine.

Dar daca ar fi o solutie unitara nationala ce ar mai face smecherii din IT de pe planurile locale? Doar trebuie sa traiasca si ei cumva, nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei