Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Balul Bobocilor

Ştefaniştii şi-au încoronat Regina Frumuseţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Într-o lume degenerată, ei (n. r. ştefaniştii) i-au ales pe cei mai buni”, acesta este mesajul cu care a început Balul Bobocilor la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Suceava, un spectacol în care s-a demonstrat, timp de trei ore, că din orice generaţie ar veni, elevii acestui colegiu sunt speciali.

Adolescenţa şi viaţa de licean de-a lungul timpului a fost tema Balului Bobocilor din acest an, o temă aleasă potrivit pentru evenimentele care se derulează zilele acestea la Colegiul „Ştefan cel Mare”, şi anume împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare. Aşadar, pornind la drum acum 150 de ani, trecând prin diferite etape ale istoriei, ştefaniştii au pus totul în scenă în cadrul balului.

Decorul, unul de excepţie, în acord cu aniversarea liceului, a fost locul de manifestare a tinerilor, care preţ de trei ore au dansat, au cântat şi s-au distrat alături de colegi şi de profesori.

 

Zece candidate la titlul de Miss

Balul a debutat cu un film realizat de către elevii organizatori, după care în scenă au intrat cinci prezentatori, doi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare şi trei în ţinute hippie, tocmai pentru a-i introduce pe spectatori în tema balului, şi anume viaţa de adolescent din toate timpurile. „Uitaţi de necazuri şi simţiţi-vă bine!” le-au urat prezentatorii celor prezenţi la spectacol, invitându-i la o călătorie în timp, în care toţi să redevină adolescenţi.

Introducerile fiind făcute, în scenă au fost invitate cele zece tinere frumoase ale liceului care luptau pentru câştigarea titlului de Miss 2010. La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, în fiecare an, potrivit tradiţiei, se organizează doar concurs de Miss, nu şi de Mister.

Georgiana Florea, Teodora Zahariuc, Maria Ilisei, Patricia Bonea, Patricia Mihai, Bianca Ifrim, Bristena Mardare, Diana Cerlincă, Maria Lionte şi Andra Balan sunt cele zece „bobociţe” care şi-au făcut intrarea în scenă în costum de pionier, în cămaşă albă şi nelipsita cravată roşie, fustă neagră plisată, şosete albe şi pantofi negri.

Fiecare concurentă a defilat pe scenă, în faţa publicului şi a juriului, în timp ce prezentatorii ofereau spectatorilor câteva informaţii despre fiecare candidată la titlul de Frumoasa Balului.

După prezentarea concurentelor, în scenă a fost invitată trupa „Hell Alive”, care a demonstrat că dansul este o modalitate de exprimare a adolescenţilor din toate vremurile.

 

FIFA la calculator, sportul preferat al adolescenţilor de azi

A venit apoi rândul elevilor din clasa a XI-a D, care au demonstrat, printr-o scenetă, că lucrurile de astăzi sunt complet diferite de cele de acum 150 de ani şi că adolescenţii zilelor noastre au un limbaj demn de a fi decodificat de serviciile secrete. Şi pentru a demonstra acest lucru, elevii au dialogat folosind argouri pe care numai cei din generaţia lor le pot înţelege. În cele din urmă, aceştia au demonstrat că, potrivit culturii urbane, pentru a fi înţeles şi pentru a putea comunica cu tinerii din ziua de azi „trebuie să pui câte un e la sfârşitul fiecărui cuvânt şi să întinzi puţin gâtul”. Elevii din clasa a XI-D, „băieţii de cartier” ai scenetei, au mai demonstrat că iubesc sportul, mai ales fotbalul, şi că le place să joace FIFA, să alerge după fete şi să înoate prin mulţime după portofele.

 

În uniformă până la moarte

Orice ştefanist se laudă cu uniforma lui, iar cei din clasa a XII-a au declarat public că nu vor renunţa la ea, cel puţin la emblema liceului, nici după ce termină şcoala. Astfel, câţiva dintre elevii din ultimul an de liceu au venit în faţa spectatorilor îmbrăcaţi în pijamale, haine sport, ţinute de seară şi chiar rochie de mireasă, toate „accesorizate” cu emblema Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

Candidatele la Miss au fost invitate din nou în faţa publicului, pentru a-şi demonstra aptitudinile prin mişcare scenică, interpretare şi vestimentaţie, dar şi pentru a-şi demonstra inteligenţa, răspunzând la o serie de întrebări de cultură generală, adresate de către directorul adjunct al liceului, Gabriel Hacman. Dacă la mişcare scenică, interpretare şi vestimentaţie fetele au reuşit să-şi demonstreze talentele, întrebările profesorului le-au dat de furcă liceenelor, întrucât nu au ştiut răspunsul corect. Proba de cultură generală a fost una serioasă. Dacă, de cele mai multe ori, la majoritatea balurilor, o astfel de probă conţine întrebări mai mult hazlii, la „Ştefan cel Mare”, întrebările au fost cât se poate de seriose. „Cameleonii îşi schimbă culoarea în funcţie de ce anume?”, „Ce construcţie umană se vede de pe lună cu ochiul liber?” sau „Cât a durat Războiul de 100 de ani”, întrebare la care s-a râs mult, întrucât răspunsul părea logic, însă Războiul de 100 de ani a durat 116 ani. Fiecare candidat a avut câte două întrebări pe bilet, iar sfatul profesorului Hacman a fost „gândiţi-vă bine şi greşiţi la amândouă”, ceea ce fetele au şi făcut.

 

Formula magică a adolescentului perfect

Întotdeauna, de-a lungul anilor, s-a căutat adolescentul perfect. Formula magică a adolescentului perfect a fost descoperită de savantul profesor doctor Brânduşel Aurel Strugariu, de la Universitatea Făurei. Aşadar, adolescentul perfect este o creatură obişnuită. Molecular, masculul este format din 57% gel de păr, 62% transpiraţie şi 25% bere. Adolescentul mascul este sensibil la contactul cu apa, iar stilul său vestimentar este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire.

La polul opus, adolescenta femelă este compusă la nivel molecular din 73% fixativ şi 51% cremă cu protecţie solară. Fiindcă foloseşte mult spray, adolescenta femelă trebuie ţinută departe de foc, fiindcă este inflamabilă. La 13 ani, femela adoptă o ţinută vestimentară formată din fustă scurtă şi bluză cu decolteu, indiferent de anotimp, şi are un limbaj greu de urmărit. Şi masculul şi femela au însă o preocupare comună, „clubbingul”, dansul în club.

Formula enunţată de savantul din Făurei a fost aplicată pe cobai adolescenţi, iar profesorul i-a transformat pe toţi în mini-savanţi.

După ce a fost găsită formula adolescentului perfect, concurentele au fost invitate la proba de dans, iar apoi eleva Otilia Brumă a interpretat trei melodii.

Elevii din clasa a XI-a E au pus în scenă o parodie după o oră de limba română în care s-a studiat opera lui Mihai Eminescu, după care, Andra Mărăciuc, la chitară, şi Cătălina Lupaşcu-voce, au interpretat două melodii.

Ultima probă din cadrul concursului de Miss a fost una în care elevele au trebuit să-şi pună în valoare rafinamentul şi eleganţa, adaptându-şi ţinutele astfel încât să intre în atmosfera Old Times. Proba a fost una foarte interesantă, întrucât candidatele au intrat în scenă acoperite cu tunici, pe care şi le-au dat jos în paşi de dans. Concurentele au defilat în rochii de seară, cu această probă încheindu-se concursul Miss.

 

Dodo Popovici şi blugii „Flower Power”

Distracţia nu s-a încheiat însă, fiindcă aşteptaţii serii, trupa Nightlosers, a fost chemată în faţa spectatorilor. Intrarea lor în scenă a fost făcută de nimeni altul decât Dodo Popovici, un fan înrăit al trupei. Îmbrăcat aşa cum îi stă bine, cu pantalonii de blugi „Flower Power”, Dodo a făcut „striptease” pe scenă, renunţând la haine, una câte una, până a arătat publicului celebrul său tricou hippie, cu o vechime de 41 de ani, pe care era inscripţionat mesajul „Make love, not war”. Publicul a gustat din plin prestaţia profului, aplaudându-l minute în şir.

 

Show de zile mari cu Nightlosers

La invitaţia lui Dodo, trupa Nightlosers a venit în faţa spectatorilor şi a dat startul unei distracţii de zile mari. Preţ de aproape o oră, Hanno Höfer (voce, chitară, muzicuţă, washboard, maglă), Grunzo Geza (clape), Claudiu "Naşu" Purcarin (tobe), Lucia Pop Stein (chitară bass) şi Jimi El Lako (vioară, chitară, mandolină, banjo), mai exact membrii trupei Nightlosers, au ridicat sala în picioare, iar melodia “Dragostea-i ca şi o râie” a fost deliciul serii. 

După showul celor de la Nightlosers, candidatele la Miss au venit din nou pe scenă, apropiindu-se mult aşteptatul moment, decernarea premiilor. 

Ionuţ Bejenariu a acordat, ca în fiecare an, premiul „TuSiRomania”. Acesta i-a revenit concurentei Patricia Mihai. Titlul de Miss Popularitate i-a revenit candidatei cu numărul 8 în concurs, Diana Cerlincă.

Pe locul trei s-a situat Maria Lionte, iar pe locul doi Teodora Zahariuc.

Titlul de Miss Boboc 2010 l-a câştigat concurenta Bristena Mardare, încoronată în faţa sutelor de spectatori ca Regină a Frumuseţii la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Balul, în proporţie de 90%, a fost realizat de către elevii liceului.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Stefan cel Mare
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefaniştii şi-au încoronat Regina Frumuseţii.
 Vizualizări articol: 10000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.37/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 19 voturi
Ştefaniştii şi-au încoronat Regina Frumuseţii4.4519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bal wtf? trimis de
(15 oct 2010, 12:37:00
Ca fost elev la CNSCM, sincer am ramas complet dezamagit de bal!
In primul rand pentru asa o sarbatoare(150 de ani de cnscm) ma asteptam la un bal care sa ramana in istoria liceului, dar se pare ca a fost doar un bal care tinde sa se apropie de balul un liceu mediocru.
In al doilea rand, nu cred ca are ce cauta faza cu "perversul de la tg ocna" intr-un bal al unui colegiu national de prestigiu acesta, la fel ca si fazele cu bautura si "vrei un cui" sau cum era.
Sincer melodia Otiliei dupa Change mi-a placut si a fost unul dintre momentele care m-a facut sa uit de greselile facute si glumele de prost gust. Momentul ala m-a facut din nou sa ma simt stefanist:).
Ca si concluzie , apreciez munca si stim cu totii ca nu e chiar usor sa organizezi asa ceva, dar macar se puteau evita glumele de prost gust .
Cam asta e,
De acu bafta la bac cl a XIIa ca e nevoie !!happy
2.   Degenerati ... trimis de
(15 oct 2010, 19:37:35
„Într-o lume degenerată, ei (n. r. ştefaniştii) i-au ales pe cei mai buni”.....astfel incepe acest articol.
Deci afost ales cel mai degenerat dintre degenerati ?
Sunt convins ca nu, dar sunt convins ca redactorul nu a intors expresia pe toate partile.
Intr-un fel cam asta e adevarul. CNSCM acum nu mai este ce a fost. Traieste doar pe laurii culesi de cei din generatiile trecute.
3.   ... trimis de
(15 oct 2010, 21:54:46
Arata-mi tu un liceu care are generatii mai bune decat cele trecute, vremurile nu se compara si nu inteleg de ce trebuie sa aduci asta in discutie; toti sunteti mari critici ma ...
4.   La bal ori la.... trimis de
(16 oct 2010, 10:21:27
e faina faza cu video, ca poti vedea balul. mie mi-a placut balul....nu va fi insa ce cel de la Petru...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei