Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Panică inutilă

Sucevenii, alarmaţi de producerea unui dezastru, dintr-o eroare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunetul strident al sirenelor de alarmare publică a stârnit sentimente de panică şi nedumerire în rândul a sute de suceveni care se aflau în zona sediului Primăriei Suceava, ieri, cu puţin timp înaintea amiezii.

Maşini oprite în stradă, pietoni care s-au oprit din drumul lor, privind nedumeriţi şi chiar speriaţi în toate părţile, fără a şti ce eveniment distrugător s-a produs de este alarmată populaţia, priviri întrebătoare, îndreptate spre sediul primăriei, de unde urlau sirenele, acestea au fost reacţiile populaţiei, declanşate de alarma publică care a încetat subit după aproximativ un minut.

Nici măcar persoanele din conducerea Primăriei Suceava nu aveau habar de ce anume a fost declanşată alarma publică, care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

“Zilele acestea avem un control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa Serviciului de Intervenţie şi prevenire a populaţiei în situaţii de urgenţă. În cadrul acestui control se face şi o verificare a sistemului de alarmare a populaţiei. Dintr-o greşeală, alarma de pe primărie, cea mai mare, a fost pornită mult mai mult timp decât ar fi fost necesar. Sirenele vor mai suna şi în alte părţi ale oraşului, dar numai câteva secunde, cât să se vadă că funcţionează bine”, a precizat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, după ce s-a interesat de cele petrecute.

În mod normal, testarea sirenelor de alarmare a populaţiei sau o simulare de intervenţie în cazul producerii unui dezastru trebuiau să fie anunţate din timp, pentru ca populaţia să ştie ce se întâmplă. Altfel, atunci când s-ar produce cu adevărat un eveniment care să impună alarmarea populaţiei, există riscul ca mesajul trimis pe calea undelor să fie perceput ca o joacă a celor care se află la butoane, cu echipament scump, în care municipalitatea a investit zeci de mii de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, alarmaţi de producerea unui dezastru, dintr-o eroare.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sucevenii, alarmaţi de producerea unui dezastru, dintr-o eroare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei