Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Parcul Zoologic Rădăuţi va fi modernizat din „temelii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii care au ajuns în ultima perioadă în zona cunoscută de localnici ca „Grădina de Tir” au avut surpriza să descopere două clădiri noi care au „răsărit” în incinta Parcului Zoologic. Mai mult, cei care ştiu cum arăta parcul până acum câteva luni au observat o extindere şi o repoziţionare a acestuia, dar şi o modernizare a spaţiului din zonă. Administraţia locală are în curs de derulare un proiect de reamenajare a parcului, proiect care va aduce  grădina zoologică din municipiul Rădăuţi la nivelul şi la standardele impuse de normele europene. Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, aşa că, până în primăvara anului viitor, Parcul Zoologic Rădăuţi, unul dintre punctele de atracţie turistică din zona Bucovinei, va fi modernizat în totalitate.

 

Vor fi construite pavilioane pentru feline, maimuţe şi păsări

Lucrările de la Parcul Zoo sunt deosebit de complexe, în afara celor legate strict de adăposturile pentru animale mai fiind prevăzute şi lucrări de reabilitare a aleilor şi a reţelei de apă-canal. Legat de proiectul în derulare, inginerul Florin Pînzaru, consilier principal în cadrul Direcţiei Tehnice din Primăria Rădăuţi, ne-a declarat: „Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi> vizează reabilitarea Parcului Zoologic din municipiu prin lucrări care presupun reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale ierbivore, dar şi a cuştilor speciale care necesită un gard electric, pe o suprafaţă de circa 20 de mii de metri pătraţi. Cele două corpuri de clădire, corpul administrativ având o suprafaţă de 191,2 mp, iar cel comercial de 127,1 mp, sunt în curs de finalizare. Vor fi construite pavilioane pentru feline, maimuţe şi păsări, iar magaziile existente vor fi reabilitate. Proiectul de reamenajare are o valoare totală a lucrărilor de 1, 307 milioane de lei şi este finanţat în proporţie de 75 la sută din bugetul de stat prin Ministerul Mediului, diferenţa de 25 la sută este contribuţie locală, iar termenul de finalizare este de 12 luni. Nu am avut intenţia de a crea spaţii pentru cât mai multe animale, ci spaţii cât mai corecte pentru animale, bineînţeles, care să îndeplinească standardele de acum”.

 

Stadiul de execuţie a lucrărilor este de circa 70 la sută

Cu titlu de noutate, la Parcul Zoo, pe lângă sediul administrativ, va fi amenajat şi un spaţiu comercial care va cuprinde un magazin de suveniruri „made in Rădăuţi”, dar şi un local fast-food pentru vizitatori.

“Stadiul de execuţie a lucrărilor de reamenajare a Parcului Zoologic Rădăuţi este la această dată de circa 70 la sută. Sediul administrativ va cuprinde birouri, casierie, vestiare, centrala termică şi grupuri sanitare. În clădirea alăturată va fi amenajat un magazin pentru suveniruri şi un fast-food. Deja au fost construite vizuinile pentru lupi, urşi şi vulpi, urmează amenajarea parcării din faţa parcului, pavarea aleilor din incintă, apoi montajul plaselor de gard. Pentru perioada următoare am prevăzut realizarea ţarcurilor şi adăposturilor pentru struţi, cerbi, ponei şi porci pitici asiatici. Pentru lucrările care vizează adăposturile felinelor, maimuţelor şi păsărilor, urmează să se facă finanţarea. Stadiul de execuţie a lucrărilor de reamenajare a Parcului Zoologic Rădăuţi este, la această dată, de circa 70 la sută, a precizat Gheorghe Năstase, responsabilul Parcului Zoologic din municipiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Zoologic Rădăuţi va fi modernizat din „temelii”.
 Vizualizări articol: 2366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Parcul Zoologic Rădăuţi va fi modernizat din „temelii”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(15 oct 2010, 15:02:34
oare cand facea Domnul Frunza asa ceva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei