Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mă numesc Roşu. Cartonaş Roşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că nici un om cu uzul raţiunii nu şi-a imaginat vreo clipă că dinamovistul Andrei Cristea va putea juca în derby-ul cu Steaua. Omul primise un cartonaş roşu la meciul precedent şi lucrurile erau bătute în cuie: suspendare şi basta! Că dinamoviştii umblau cu petiţii pe la comiţii, asta ţine doar de sclipici. Încă o cărămidă la edificiul cu arbitrajele potrivnice. Dar nici chiar ei nu puteau spera într-o răsturnare a situaţiei. Nici măcar nu trebuie să citeşti regulamente ca să ştii că o decizie a arbitrului, oricât de greşită ar fi ea, nu poate fi schimbată ulterior. Ar însemna să se valideze sau invalideze goluri, deci să se schimbe rezultatele finale. Adevărată revoluţie! Dacă pentru a ne convinge că suntem sănătoşi la cap citim şi regulamentele, aflăm că într-o singură situaţie se poate ulterior translata o decizie (deci nu anulată complet!): atunci când arbitrul face confuzie între persoane şi arată un cartonaş altui fotbalist decât celui vinovat. Abia în acest caz un jucător poate scăpa de cartonaş, dar acesta nu se anulează, ci se acordă făptaşului real. Se încadrează Cristea aici? Evident că nu. Astfel că toată agitaţia pe această temă a fost teatru ieftin, mai ales din partea lui Hopa Mitică. Chiar dacă, prin absurd, gaşca lui Corleoane ar fi dat o asemenea decizie, am fi aflat repede că nu batem de unii singuri mingea pe planetă. Nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu, doar acesta (sau odrasla sa) permiţându-şi să schimbe pur şi simplu rezultatul unui meci (finala de cupă din ’88). Atunci arbitrii au anulat aiurea un gol steliştilor, aceştia şi-au luat jucăriile şi au plecat, iar Dinamo a fost declarată câştigătoare. Cu pupat, dansat, dat în spectacol. Asta până a doua zi, când s-a decretat la loc comanda. S-a hotărât că arbitrul a greşit, deci golul a fost valabil, deci scorul corect era 2-1 pentru Steaua, deci Dinamo nu mai avea şanse să egaleze în cele câteva minute rămase, deci Steaua ia cupa… Şi din asta se poate vedea că înainte era mai bine, acum nici un amărât de cartonaş roşu nu merge radiat. Dar merge fabulat!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mă numesc Roşu. Cartonaş Roşu.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mă numesc Roşu. Cartonaş Roşu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei