Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 sep 2010 - Anul XV, nr. 214 (4505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deranj mare

Plăcuţele de înmatriculare a 75 de piraţi, reţinute de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de control în trafic ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care vizează depistarea şoferilor care fac curse ilegale de transport persoane, s-au soldat, în ultimele patru luni, cu sancţionarea a 75 de piraţi, aceştia fiind amendaţi şi, în baza Legii 168, apărută în acest an, lăsaţi şi fără certificate şi numere de înmatriculare. Pentru că amenzile prevăzute de lege sunt foarte mari, între 25.000 şi 50.000 de lei, marea majoritate a piraţilor prinşi au refuzat să le achite, contestând legalitatea acestora în instanţă. Ei au solicitat şi returnarea plăcuţelor de înmatriculare, până la definitivarea contestaţiilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Ridicarea plăcuţelor de înmatriculare este o măsură tehnico-administrativă care, în conformitate cu Legea 554/2004, nu poate fi contestată decât în Contencios Administrativ, prin Tribunalul Suceava”, a explicat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

Cu alte cuvinte, simpla contestare în instanţă a amenzii nu obligă Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava să dea înapoi plăcuţele de înmatriculare, situaţie care a produs un deranj imens printre cei sancţionaţi. Asta pentru că o ordonanţă de restituire a plăcuţelor prin Secţia Contencios Administrativ este foarte greu de obţinut, aproape imposibil în condiţiile date.

„Legislaţia este foarte clară şi o aplicăm fără nici o rezervă. Dacă contravenientul achită amenda încasată primeşte înapoi plăcuţele de înmatriculare, însă numai după o lună de zile de când a fost prins. Dacă nu, după şase luni, dacă acesta nu face dovada achitării amenzi, măsura confiscării se prelungeşte cu încă jumătate de an”, a ţinut să mai lămurească lucrurile comisarul Sfichi.

Deşi poliţia are o activitate destul de susţinută contra piraţilor care fac curse cu autoturisme (conform legii, cu acest tip de vehicule nici nu pot efectua curse de transport persoane, licenţe acordându-se doar celor 8+1), deocamdată rezultatele nu sunt foarte vizibile, în sensul că transportatorii ilegali pot fi văzuţi în continuare în locurile în care îşi fac veacul de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcuţele de înmatriculare a 75 de piraţi, reţinute de poliţie.
 Vizualizări articol: 3776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Plăcuţele de înmatriculare a 75 de piraţi, reţinute de poliţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si totusi... trimis de
(11 sep 2010, 14:17:23
cei care au de facut naveta zilnic nu pot astepta autoturismele autorizate in fiecare zi... prefer sa merg la "ia-ma nene..." decat sa stau sa astept si sa merg ultrainghesuit intr-un autoturism autorizat. Nicicum nu e bine in tara asta!
2.   Constatare trimis de
(11 sep 2010, 16:20:58
nicicum nu e bine in tara asta pentru ca esti tu carcotas...ca multi altii care cred ca li se cuvin o gramada de lucruri.....
3.   Tara de tipiti trimis de
(11 sep 2010, 21:13:31
Pai daca iau si eu la "ia-ma nene" sa am de o bere , tre sa-mi dai 25.000 amenda ??? Legea e timpita , Acest lucru ar trebui aplicat numai la cei cu PESTE 8 LOCURI si numai daca se intimpla asta FRECVENT , adica ii dai omului averitsment si apoi daca nu se invata minte atunci ii dai amenda , Da , boc'ii iti rup numerele de pe masina , iti pun catuse , iti baga pistolul in ceafa , ca de , trebe sa faca bani la bugetul statului . Asa ca ramain la parerea mea
3.1  RE: Tara de tipiti trimis de
(12 sep 2010, 00:14:38
Daca iei 1 cu siguranta nu-ti spune nimeni nimic. Alta e insa daca ii bagi in masina unul peste altul, ca sa iasa mai mult cascaval la cursa. Cat despre chestia cu de la 8 locuri in sus... pai nene, astia cu masini mici au facut o carca de bani in anii astia doar din asa ceva. Daca stai sa cauti microbuze, s-ar putea sa stai degeaba. Baietii stiu sa nu se arunce chiar aiurea.
4.   Piratii.......... trimis de
(12 sep 2010, 16:09:51
transportul ocazional ce o fi????
masina pana la 8+1,inscrisa pe societate...
ce spune legea despre acest gen de transport?
transport la cererea unui grup[2persoane].......
va luati de bietii oameni ce muncesc cinstit........
intreb unde au aceste firme[legale]ce le potejati ,autogara,statii de asteptare,in orice traseu din judet???dar ce sa spunem..........asa se controleaza SPAGA si omologari pe microbuze transformate in 17locuri.BAGAJELE,unde???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei