Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

Sute de elevi de clasa a noua au cerut transferul la alte şcoli decât cele la care au fost repartizaţi computerizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de elevi din judeţul Suceava repartizaţi computerizat în clasa a noua au cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava transferul la alte unităţi de învăţământ decât cele la care au fost admişi. IŞJ a înregistrat 321 de astfel de cereri ale elevilor admişi anul acesta în clasa a noua, care, din motive speciale, solicitau să înveţe în alte şcoli. Dintre acestea, au fost aprobate 160 cereri, fiind vorba despre transferul elevului mai aproape de domiciliu, situaţii medicale şi gemeni. Alte 71 de solicitări au fost respinse. 

Elevii pot solicita însă transferul şi la şcoală, după finalizarea primului semestru de studii, cererea de transfer şi aprobarea acesteia fiind decisă de către consiliul de administraţie al unităţilor din care vine elevul şi în care doreşte să se transfere. Inspectoratul Şcolar aprobă sau respinge doar cererile elevilor care au fost depuse înainte de debutul anului şcolar.

Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, în conformitate cu prevederile regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ, în limita efectivelor la clasă.

După prima etapă de repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a, s-au ocupat 7.039 de locuri în liceele din judeţ, iar 851 de locuri au rămas neocupate.

În cadrul celei de-a doua etape de repartizare la liceu, 28 de elevi din judeţ au fost admişi, şi au rămas libere peste 800 locuri în clasa a noua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi de clasa a noua au cerut transferul la alte şcoli decât cele la care au fost repartizaţi computerizat.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de elevi de clasa a noua au cerut transferul la alte şcoli decât cele la care au fost repartizaţi computerizat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei