Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cu ocaua mică

Două microbuze burduşite cu ţigări, prinse în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două microbuze pline cu ţigări au fost depistate ieri la amiază în Vama Siret. Ţigări care urmau să alimenteze piaţa neagră din România, în valoare de peste 50.000 de euro, au fost găsite de vameşi, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, în ascunzători disimulate sub paturi confecţionate artizanal în mijlocul microbuzelor.

Primul microbuz, marca Mercedes Benz, a fost oprit pentru control în jurul orei 11.00. Şoferul de cetăţenie ucraineană, pe nume Vadym Hrabar, a declarat că merge spre Bucureşti şi că nu are nici un fel de bunuri în maşină. Pentru că existau informaţii despre transportul de ţigări, venite din partea structurilor operative ale Poliţiei de Frontieră, lucrătorii vamali de pe tura de serviciu de ieri au trecut la controlul amănunţit al maşinii, iar în scurt timp s-au găsit 11.700 de pachete de ţigări marca Pall Mall Blue „superslims” cu timbre ucrainene. Microbuzul şi ţigările au fost reţinute pentru a fi confiscate, iar împotriva şoferului ucrainean au început procedurile pentru deschiderea dosarului penal cu privire la infracţiunea de contrabandă.

Nici bine nu au definitivat vameşii şi poliţiştii sireteni procedurile cu primul microbuz, că a apărut un al doilea. La volanul maşinii marca Mercedes Benz se afla tot un ucrainean, Oleksandr Pleshka, care a venit cu aceeaşi versiune, că merge la Bucureşti după marfă. Şi în acest caz existau dubii cu privire la veridicitatea celor declarate, motiv pentru care s-a trecut la controlul detaliat al microbuzului. Sub patul confecţionat artizanal pe mijlocul maşinii s-au găsit 12.100 de pachete de ţigări, dintre care 10.800 de Pall Mall Blue „superslims” şi 1.300 de Viceroy. Ca şi în celălalt caz, şoferul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă, iar maşina pe care o conducea şi ţigările au fost ridicate pentru a fi confiscate.

Valoarea totală a ţigărilor care urmau să fie introduse ilegal în România se ridică la 23.800 de lei, adică peste 50.000 de euro.

 

Test pentru noul şef al Vămii Siret?

Este posibil ca cele două maşini cu ţigări de contrabandă să fi constituit un test pentru noul şef al Biroului Vamal Siret. Instalat în funcţie pe 5 august, printr-un Ordin al ANAF, Ioan Tudor şi-a preluat efectiv atribuţiile la începutul acestei săptămâni. Modul cum reacţionează fiecare şef nou instalat este verificat de reţelele de contrabandă pentru a şti cum să acţioneze pe viitor. La fel s-a întâmplat şi acum, şi este foarte posibil ca traficul să se redirecţioneze pe fâşia verde. Interesant este că această captură vine la numai câteva zile după numirea lui Ioan Tudor la şefia Biroului Vamal Siret pentru următoarele şase luni, în timp ce activitatea fostului şef, Radu Cazacincu, deşi s-a întins pe aproximativ un an şi jumătate, a fost aproape nulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două microbuze burduşite cu ţigări, prinse în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Două microbuze burduşite cu ţigări, prinse în Vama Siret5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei