Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză rutieră

Comunele din jurul Sucevei, zonele în care se produc cele mai multe accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunele situate în jurul municipiului Suceava au rămas şi în 2010 periculoase în ceea ce priveşte riscul de producere a accidentelor rutiere. O arată analizele Serviciului de Poliţie Rutieră privind accidentele produse în primele şase luni ale acestui an. În cele 22 de comune arondate municipiului Suceava, în şase luni de zile s-au produs 55 de accidente cu victime, soldate cu decesul unei persoane, vătămarea corporală gravă a 14 persoane şi rănirea uşoară a altor 59. Comparativ cu celelalte zone rurale din judeţ, numărul evenimentelor rutiere este mult mai mare, apropiindu-se de jumătate din totalul acestora. De altfel, în ultimii ani, în zona Sucevei (municipiu plus comune arondate) s-au produs aproape jumătate sau chiar mai mult din totalul accidentelor grave din tot judeţul.

Poliţiştii au şi o explicaţie pentru această situaţie.

„Ritmul accelerat de dezvoltare a zonei, numărul mare de persoane care sunt angrenate în activităţi în municipiul reşedinţă de judeţ, dar efectuează zilnic deplasări către locuinţele pe care le au în comunele limitrofe, toate duc la un trafic ridicat în aceste localităţi, astfel că automat creştere şi riscul de producere a accidentelor rutiere”, a precizat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava. 

Este important însă de precizat că faţă de anul trecut numărul de accidente este în scădere, aşa cum s-a întâmplat de altfel pe toate sectoarele de drum din judeţ.

Conform analizelor Poliţiei Rutiere, în primele şase luni ale acestui an, în comunele din zona Sucevei s-au produs cu 26 de accidente mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, evident scăzând şi numărul de victime. Au fost cu şapte mai puţini decedaţi şi cu şase mai puţine victime rănite grav.

 

Comunele în care se produc cele mai multe accidente

Analiza poliţiei rutiere arată şi numărul de accidente pe fiecare comună în parte. În fruntea listei se află comuna Şcheia, unde în primele şase luni ale acestui an s-au produs nouă accidente, soldate cu patru răniţi grav şi şapte răniţi uşor. Urmează comuna Mitocu Dragomirnei, unde s-au înregistrat şase accidente, cu un mort şi şase răniţi uşor. La Stroieşti şi Ipoteşti au fost cinci accidente, în timp ce la Dărmăneşti, Bosanci şi Adâncata s-au înregistrat câte patru accidente.

„Se remarcă o scădere importantă a numărului de accidente în toate comunele. De exemplu, nu am mai avut probleme mari pe strada Mitoc şi pe DJ 208 D, între Suceava şi Mitocu Dragomirnei, zone monitorizate cu continuitate cu aparate radar”, a mai punctat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunele din jurul Sucevei, zonele în care se produc cele mai multe accidente.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Comunele din jurul Sucevei, zonele în care se produc cele mai multe accidente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   No comment! trimis de
(13 aug 2010, 13:09:16
-nici nu e de mirare avand in vedere lipsa de educatie a acestor ramasite din jurul Sucevei. in satele din jurul Sucevei exista o lume a 3 a, exista lipsa de bun simt, de pudoare de tot ce ar fi omenesc din toate punctele de vedere. este o zona care intrece si cele mai rau famate localitati din Romania. a cui este meritul? conststati singuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei