Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Şi poeţii au orificii gingaşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuma câţiva anişori, s-a nimerit ca un domn poet şi prozator să mă urască din cale-afară. Avea pentru mine o ură destul de dezlânată, în sensul că se ţinea de mine ca scaiul şi-mi căuta pricină din te miri ce. Odată, aflând că mai dau de-ale gurii animalelor şi că mai intermediez adopţii de câini, mâţe şi hamsteri de pripas, s-a apucat să-mi facă şi din asta un cusur, zicând că-s un nemernic, fiindcă aş putea hrăni şi adopta copiii străzii, de exemplu, în locul patrupedelor.

Nevând ce face, i-am răspuns membrului Uniunii Scriitorilor din România că-s un om liber, într-o ţară liberă, şi că pot hrăni orice vietate doresc, chiar şi un gândăcel de bucătărie, de pildă, pe care-l pot scoate şi la plimbare în lesă, dacă inima îmi pofteşte. Apoi, ca să îi aplic lovitura de graţie, l-am anunţat pe individ că, dacă într-o zi îi va creşte prin minune blană şi coadă, să-mi dea imediat de veste, pentru a-l scoate negreşit şi pe el în lesă la plimbare.

Aici am sfeclit-o. Cu o înverşunare teribilă, purtătorul de condei s-a pornit să-şi descarce asupra mea polemica sa cultivată pe târlă. Între altele, m-a anunţat printr-un text scris într-o gazetă că, dacă vreau să îl scot la plimbare, să fiu cu mare băgare de seamă şi neapărat să iau cu mine un bax de frunze, fiindcă el îşi face nevoile foarte des şi eu voi fi nevoit să îl şterg cam o dată la cinci minute, pentru a-i păstra toaleta îngrijită. Mi-a mai adăugat că preferă pentru asta frunzele proaspete, pe cât posibil de palmier sau în cel mai rău caz de brusture, întrucât el este poet şi iubeşte foarte mult natura. Atâta l-a dus capul, iar eu mi-am dat seama cam târziu că n-am cu cine discuta. Apoi am uitat de el.

Nu e mult de când cineva mi-a dat veşti despre polemist. Cică stă de-un timp foarte beteag la pat, atâta de beteag, încât familia i-a angajat o infirmiera, pentru a avea grijă de toaleta orificiilor sale, pe care sfincterele nu le mai pot struni. N-am mai întrebat dacă pentru treaba asta îngrijitoarea foloseşte frunze de palmier sau măcar de brusture...

Ce chestie: să te autoproclami mare poet, ales al cuvintelor deci, şi să nu ştii că ele creează realităţi !

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi poeţii au orificii gingaşe.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Şi poeţii au orificii gingaşe2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei